Şebinkarahisarlı şehit ebediyete uğurlandı


Diyarbakır'da önceki gün şehit olan Uzman Çavuş Birkan Gündüz (25), memleketi Şebinkarahisar'ın Bayhasan köyünde toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çatışmada roketli saldırı sonucu şehit düşen Birkan Gündüz'ün cenazesi dün hava yoluyla Ordu-Giresun Havaalanı'na getirilmişti. Şehit Gündüz'ün cenaze namazı, öğle namazını müteakip Hüseyin Hüsnü Tekışık Camii'nde kılındı. Cenaze namazına, Giresun Valisi Hasan Karahan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ile şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Törende güçlükle ayakta duran şehit uzman çavuşun babası Nadir Gündüz, annesi Nesibe Gündüz ve yaklaşık bir ay önce nişanlandığı Rukiye Orman gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken acılı annenin, "Benim oğlum korkaklar gibi ezmiyordu. Yüreğiyle gitti, Ceylan gibi seke seke gitti. Benim ceylanımı avladılar." sözleri herkesi duygulandırdı.

Şehit Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından baba ocağı Bayhasan köyü Elmaağaç Mahallesi'ndeki mezarlıkta dualarla toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şebinkarahisarlı şehit ebediyete uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER