Seçim ayarlarına döndü: Haçlı bozuntuları size sesleniyorum

Bir gün önce kendisini "radikal sağcı ve Müslüman düşmanı" diye tarif eden Brenton Tarrant, Yeni Zelanda'da 50 Müslümanı cuma namazı esnasında katletti. Dini siyasete alet eden radikal partilerin ektiği zehirli tohumlar yine masum insanların canına mâl oldu. Müslümanlar iki camide katledilen insanların yasını tutarken AKP lideri Erdoğan trajediden oy devşirme derdine düştü. Seçim meydanında, "Haçlı bozuntularına sesleniyorum." diyebilen Erdoğan 16 Nisan 2017 anayasa değişikliği referandumundan önce de Almanlara "Nazi artığı" diye hakaret etmişti.

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı: Bangladeş Kriket Takımı da camideydi

İki sene önce Almanlara ve Hollandalılara “Nazi artığı” diyerek hakaret eden Adalet ve Kalkınma Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’ne günler kala yine gerilim siyasetine döndü. 

Ekonomik krizin de etkisiyle kamuoyu yoklamalarında AKP’nin oylarının düştüğü yönünde sonuçlar çıkarken Erdoğan bu sefer tarihteki bir kavgayı miting meydanında malzeme yaptı.  

“HAÇLI ARTIKLARININ ZORUNA GİDECEK”

Bugün AKP’nin İstanbul Gaziosmanpaşa mitinginde konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin yükselişi elbette Haçlı artıklarının zoruna gidecek." diyerek Hristiyan ülkelerin Türkiye’yi kıskandığı ezberini tekrarladı.

Erdoğan, "Fatih'in emaneti bu güzel şehirden bizi hedef alan katillere, o katillerin sırtını sıvazlayan odaklara sesleniyorum, başaramayacaksınız, bizi susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Türkiye'nin yükselişini engelleyemeyeceksiniz." dedi. 

“DÜNYA BİZİ KISKANIYOR”

Her seçim öncesinde kullandığı “dünya bizi kıskanıyor” sloganını yeniden raftan indiren Erdoğan, “Dünyanın en büyük 10 mega projesinden 6'sına bu ülkenin imza atması şüphesiz birilerini kıskandıracak. Ne kadar rahatsız olursa olsunlar biz, asla geri adım atmayacak, asla pes etmeyeceğiz.” diye konuştu.

"Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan Haçlı bozuntularına sesleniyorum.” diyen Erdoğan, “Ne siz ne de piyonlarınız bir daha bu ülkeyi asla işgal edemeyeceksiniz. Bağımsızlığımızın timsali ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızın gönderde gururla dalgalanmasına engel olamayacaksınız.” ifadelerini kullandı. 

28 yaşındaki Brenton Tarrant beyaz kıyafetle ve elleri kelepçeli olarak getirildiği mahkeme salonunda ırkçı işaret yapmaktan geri durmadı. 

AŞIRI SAĞCI TERÖRİST 50 MÜSLÜMANI KATLETTİ

Din üzerinden siyaset yürütmenin ve dini farklılıkları kaşımanın yol açtığı trajedilerden sonuncusu 15 Mart'ta Yeni Zelanda'da yaşandı. 

Avusturya vatandaşı Brenton Tarrant makineli tüfeklerle bastığı Christchurch şehrinde iki camide cuma namazı esnasında 50 Müslümanı katletmiş, 20 Müslümanı da yaralamıştı. 

Sosyal medya hesabında katliamı 2011'de Norveç'te 72 genç ve cocuğu katleden Breivik'ten ilham aldığını yazan Tarrant, masum insanları nasıl katlettiğini YouTube kanalından canlı yayımladı.
 
SİLAHLARIN ÜZERİNDE "VİYANA 1683" YAZIYOR

Tarrant silahların üzerine geçmişten bugüne Müslümanları katleden insanların isimlerini ve 2'nci Viyana Kuşatması'nı kastederek "Viyana 1683" yazmıştı. 

Tarrant mahkeme salonunda tutuklanmadan önce beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen White Power'ın (beyaz güç hareketi) işaretini yapacak kadar rahat tavırlar sergilemişti.


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER