Seçim çalışmaları ve tarikatlar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 13 2022
Geçen haftadan beri Türkiye'de iki konu gündemden düşmedi. Marketlere operasyonlar ve çocuk istismarı veya küçük yaşta çocukların evlendirilmesi meselesi.
HÜSEYİN ODABAŞI
Geçen haftadan beri Türkiye'de iki konu gündemden düşmedi. Marketlere operasyonlar ve çocuk istismarı veya küçük yaşta çocukların evlendirilmesi meselesi.
Türkiye, ekonominin freni patlayan bir araba gibi ilerliyor. Nerede kime neye çarpacağı belli değil. Birkaç yıl önce bu kötü gidişin faturasını dolara kestiler. Çünkü dolar karşısında Türk lirası değer kaybediyordu. Hatta doları terörist delil olarak kabul ederek operasyonlar yaptı devlet. Operasyon dediysem de bunlar ekonomiyi düzelten ekonomik tedbirler falan da değildi. Bildiğimiz polis veya askeri operasyonlardı. Bu operasyonlar, milletin beyninde ekonominin kötü gidişatına doların sebep olduğu ile ilgili kanaati pekiştirmek içindi. Halbuki dolar yükselmiyor Türk ekonomisi kötü idare edildiğinden batıyordu. Enflasyonun kötü idareden kaynaklandığını halk anlar ve idrak ederse idarecilerini değiştirmek ister. Çünkü aklın yolu birdir. Bu nedenle suçlu dolardı.
Şu zamanda AKP'nin muhalifi, muhalefet partileri değildir; batmakta olan ekonomidir. Bunun farkında olan iktidar çok güçlü bir manipüle yapması gerektiğini iyi biliyordu. Halbuki yüksek de olsa dolar bundan aylar önce Türk lirasına sabitlendi. Çünkü halkın nazarında doların oynaması enflasyon yani hayat pahalılığı demekti. Sabitlemeyle kısmen böyle kötü anlaşılmanın önüne geçtiler, fakat halkın alım gücü düşmeye halen daha devam etti.
Hâlbuki seçimler yaklaşıyor halkın AKP’den kopmasını hızlandırıcı bir etkiye sahip olan enflasyon ve hayat pahalılığı ise artmaya devam ediyordu. Bunun bir hal çaresine bakmak gerekti. Dolardan sonra hayat pahalılığının en büyük suçlusu nihayet bulundu; marketler... Stokçuluk yaparak fiyatları tavan yaptıran marketlerdi. Zalim marketler, insafsız marketler, hırsız marketler... Ve derken BİM, Şok ve A101 gibi marketeler kolluk kuvvetleri operasyon yapmaya başladı. Mesaj açıktı: “Enflasyonun sebebi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Aralarında Türkler ilk sırada: Gönüllü olarak Almanya'yı terk ettiler2.Kritik gece! Mazlum Abdi'den 'uzlaşma' açıklaması3.KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine iade edildi4.Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları Erdoğan'ın maaşını ikiye katlıyor5.Dağ fare doğurdu: ABB konser davasında tutuklu kalmadı
6.Hakan Fidan: “SDG, olumlu bir adım atmamakta direniyor”7.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?8.9 eyalette kırmızı alarm verildi! Almanya'da son 15 yılın en sert kışı yaşanıyor...9.İran'da protestolar büyüyor: Binlerce kişi sokakta, 'Pehlevi dönecek' sloganları atıldı10.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Aralarında Türkler ilk sırada: Gönüllü olarak Alma...

Kritik gece! Mazlum Abdi'den 'uzlaşma' açıklaması

KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine ...

Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları...

Dağ fare doğurdu: ABB konser davasında tutuklu kal...


