2 bakan istifa etti

Seçim hükümetindeki 2 HDP'li bakan istifa etti.

2 bakan istifa etti

Seçim hükümetindeki 2 HDP'li bakan istifa etti. Başbakan Davutoğlu 2 HDP'li bakanın istifasını kabul etti. Seçim hükümetinde yer alan HDP'li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan görevlerinden istifa etti. Haber, HDP'nin Twitter hesabından duyruldu. Açıklamada, "Seçim hükümetinde yer alan Bakanlarımız Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan görevlerinden istifa etti." denildi.
Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı, Ali Haydar Konca ise Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yapıyorlardı.

DAVUTOĞLU TEKLİF GÖTÜRMÜŞTÜ

Başbakan Davutoğlu, geçici seçim hükümeti için HDP'den Levent Tüzel, Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca'ya bakanlık teklifinde bulunmuştu. Levent Tüzel, teklifi reddetmiş, Doğan ve Konca ise kabul etmişti.
Geçici seçim hükümetinde görev yapan AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan’ın istifalarının ardındaki gelişmeler ortaya çıkmaya başladı.

"ÇALIŞMAK İSTERDİM"
Hürriyet'in iddiasına göre, iki HDP’li bakan, “Azledilmeleri gerekir”  açıklamasına da toplantıda tepki göstererek, “Kimseye ahlak dersi verme niyetimiz yok. Ancak azledilmemiz yönündeki açıklamalar da kabul edilemez” görüşünü dile getirdiler. Bunun üzerine Topçu’nun tepki gösterdiği ve yanıt vermek istediği, ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun araya girerek, ortamın gerginleşmesini önlediği bildirildi. Topçu’nun, bir bakan arkadaşıyla birlikte salondan bir süre ayrıldığı öğrenildi.

Davutoğlu’nun, iki bakana, “Sizinle çalışmaya devam etmek isterdim. Bu anayasal zorunluluk olarak kurulmuş bir hükümet. Burada görev almak kadar görevden ayrılmak da sizin takdiriniz” dediği kaydedildi.
<< Önceki Haber 2 bakan istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER