Seçim öncesi oy hırsızlığına karşı dikkat çekti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 4 2015
Paylaş
X Post
7 Haziran seçimlerine 3 gün kala ‘Hile yapılacak’ iddiaları için partiler alarma geçti. Twitter fenomeni Fuat Avni'nin ‘Oy hırsızlığı yapacaklar’ iddiasıyla yayınladığı 324 kişilik liste endişeyi daha da artırdı. Gaziantep’te 4 parti, listedeki 7 kişi için suç duyurusunda bulunacak.

Seçim haftasında, sandık güvenliğine ilişkin iddialar hız kazandı. CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "hile duyumlarını" anlattı.
ÖLÜ SEÇMEN ALARMI
Ölü seçmen listeleri üzerinden seçim hilesi duyumlarını aldıklarını ifade eden Tezcan, "YSK’dan istedik ama ölü seçmen listesini vermedi. Israrla istedik. Ölü seçmenlerin kimlik numaraları üzerinden kütüğe girildiği yönünde duyumlarımız var" dedi. YSK’nın bu listeleri vermemesinin kaygıları artırdığını vurgulayan Tezcan, "Kontrol şansımız yok. Seçim kütüğü ile karşılaştıracaktık. Oy kullanırken ne kadar tespit edilebilir ona bakıyoruz. Araştırmamız devam ediyor. Seçimlerden sonra araştıracağız” diye konuştu.
ŞÜPHELERİMİZ VAR
Tezcan, ilçe seçim kurullarında birleştirme tutanağı aşamasında organizasyon yapılacağı iddiasında da bulundu. Tezcan, ilçe seçim kurullarında bilgisayara veri girişi yaparken “farklı organizasyonlara girileceği” duyumlarını aldıklarını açıklayarak, "İlçe seçim kurullarında hile yapılacağı konusunda şüphelerimiz var” dedi.
Tezcan, ilçe seçim kurullarında, bu nedenle, gözlemci bulundurma talebinde bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “YSK’ya başvurduk ama kabul etmedi. YSK Başkanı Sadi Güven, siyasi partileri, seçim güvenliğine davet etti. Ancak seçim güvenliğini sağlaması gereken YSK. Partilerden seçim güvenliği konusunda destek bekliyorsa ilçe seçim kurullarında gözlemci talebimizi kabul etmesi lazım.”
SEÇİM HİLESİ LİSTESİ
Yazdıklarının doğru çıkmasıyla Twitter’da fenomen haline gelen Fuat Avni, 7 Haziran Genel Seçimleri’ne günler kala sandıklarda yapılacak hilelerle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Daha önce de sandıklarda oy hırsızlığı yapılacağını iddia eden Fuat Avni, sandıklarda görevli olan bazı isimleri açıkladı. Yayınladığı listedeki isimlerin oy çalacağını iddia eden Fuat Avni, 324 ki
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avrupa Medeniyeti ve Toplum Okumaları 22.İran savaşı bitecek mi: Hamaney ile yüzyüze görüşeceğini söyleyen Trump'dan flaş açıklama3.AİHM’den Türkiye'ye 15 Temmuz'a yönelik önemli sorular!4.AİHM'den 15 Temmuz dosyalarını sil baştan yapacak hamle!5.Reha Muhtar'ın olaylı vasiyeti: 'Ölürsem cenazeme gelmesin'
6.İmamoğlu'nun doğum günü kutlandı: Uzatmayalım, niye doğurdun diye anneme dava açarlar7.Borsa şirketi konkordatoya başvurdu, ilaç sektörü sarsıldı8.Hocaefendi’nin Barış ve Diyalog Mirası Oslo'da konuşuldu9.St. Petersburg'da dehşet: Ukrayna, Rusya'yı yüzlerce İHA ile vurdu10.Afyonkarahisarlı üretici: '1 litre mazot için 15 kilo patates satmam gerekiyor, bittik'

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Avrupa Medeniyeti ve Toplum Okumaları 2

İran savaşı bitecek mi: Hamaney ile yüzyüze görüşe...

AİHM’den Türkiye'ye 15 Temmuz'a yönelik önemli sor...

AİHM'den 15 Temmuz dosyalarını sil baştan yapacak ...

Reha Muhtar'ın olaylı vasiyeti: 'Ölürsem cenazeme ...







