Seçim sonuçları Bank Asya hisselerini uçurdu

Seçim sonuçlarının AKP'nin tek parti iktidarının bitmesini göstermesiyle birlikte Bank Asya hisseleri tavan yaptı.

Seçim sonuçları Bank Asya hisselerini uçurdu

Hisse senetleri BIST 100 endeksindeki yaklaşık yüzde 6'lik düşüşe rağmen yüzde 10.75 yükselişle 1.03 lira olan tavan fiyattan açıldı. 

Bank Asya hisseleri, Borsa İstanbul’un (BIST) gasp operasyonunu çökerten açıklamasının ardından üst üste 3 gün tavan yapmıştı.

BIST yönetiminin geçtiğimiz hafta KAP’a, Bank Asya hisselerinin TMSF tarafından devralınmadığını ve bankanın hukukî durumunun 30 Mayıs öncesi ile aynı olduğunu bildirmesinin ardından TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül de, bankanın öz varlığı artıda olduğunu belirterek, hakim ortakların ve Borsa ortaklarının hisselerine dokunulmayacağını açıklamıştı.

Bununla birlikte endekste Koza Altın hisseleri de yükselişini sürdürüyor. Hisseler ikinci seans açılışının ardından yüzde 10.69 primle 29 liradan, Koza Madencilik  yüzde 14.47 primle 2.61 liradan, İpek Doğal Enerji yüzde 12.95 primle olan 3.14 liradan işlem görüyor.

TOMA üreticisi Katmerciler'in hisseleri yüzde 10 düştü

Öte yandan güne düşüşle başlayan Borsa İstanbul'da hisseleri en çok düşen şirketlerin arasında toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) üreticisi Katmerciler de bulunuyor.

Hükümetin geçen yılın son çeyreğinde verdiği toplam 25 milyon euroluk TOMA siparişleriyle büyük ölçüde artan Katmerciler hisseleri günün ilk seansında yüzde 10 düştü. Şirketin 2013 faaliyet raporunda "Yasal Kayıtlara göre hazırlanmış mali tablolarda 9.49 milyon lira dönem zararı mevcuttur" denildi.
<< Önceki Haber Seçim sonuçları Bank Asya hisselerini uçurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER