Seçime 10 gün kala anket şirketleri son anketleri açıkladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Mart 22 2019
GENAR, Gezici ve Avrasya araştırma şirketlerinin müdürleri 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçime ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu, ellerindeki son verileri paylaştı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçime sayılı günler kala bazı anket şirketlerinin yöneticileriyle konuştu.

Demirkaya, kendisine yapılan açıklamaları şöyle özetledi:


"Araştırma şirketlerinin yöneticileriyle seçmenin nabzını tuttuk. Avrasya Araştırma'ya göre Cumhur İttifakı yüzde 5.5-6 puan düşecek, birçok il el değiştirecek. Gezici Araştırma sahada 7 Haziran seçimlerine benzer bir tablo ölçerken 4 AK Partiliden 1'inin çekimser olduğuna dikkat çekiyor. GENAR'a göre ise sürpriz beklentisine yol açan, yüzde 50'lik yeni sistem. Daha önceleri seçime 10 gün kala kararsız seçmen yüzde 5-6'ya düşerken, 31 Mart öncesi hala yüzde 10 bandında devam ediyor olması da dikkat çekici."
Demirkaya'nın "Seçime 10 gün kala anket şirketleri ne diyor?" başlığıyla yayımlanan haberi şöyle:

"31 Mart yerel seçimlerine 10 gün kaldı. İlk kez ittifaklarla gidilen yerel seçim sürprizlere gebe görünüyor. Araştırma şirketlerinin yöneticileriyle seçim kampanyalarını, sahadaki gözlemlerini ve sonuca dair beklentilerini konuştuk.

'KARARSIZLAR 5-6'YA DÜŞMEDİ, BU DURUM KAFAMIZI KURCALIYOR'

GENAR Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü İhsan Aktaş seçime 10 gün kala kararsız kitlenin varlığının devam ettiğine dikkat çekti. Aktaş, ‘Daha önceki seçimlerde bugünlere gelindiğinde yüzde 20'lerde başlayan kararsız seçmen 5-6'lara düşerdi. Halen kararsızlar yüzde 10 bandında devam ediyor ve ciddi bir direnç taşıyorlar. Sandığa mı gitmeyecekler yoksa hangi partiye nasıl yönelecekleri kafamızı kurcalıyor' dedi.
Kararsız seçmenin daha çok iktidar blokunda göründüğünü söyleyen Aktaş, ‘Türkiye'de siyasette değişimi temsil eden merkez sağdır. Hareket bu seçmendedir. Son 10 yıldır CHP, HDP oyu sabit sayılır. MHP oylarında hareket var

Bu haberler de ilginizi çekebilir