Seçime hile karıştırıldığını ispatlamak için 2.5 milyon dolar veren Trump’ın destekçisi parasını geri istiyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 30 2020
Başkanlık seçimini kaybeden ABD Başkanı Donald Trump için çalışan bir kuruluşa, seçime hile karıştığını ortaya çıkarmaları için destek veren bir iş adamı, kandırıldığını düşünerek verdiği 2.5 milyon doları (19.6 milyon lira) geri istiyor.
Kuzey Carolina’da yaşayan, ‘Eshelman Ventures llc’ adlı şirketin kurucusu ‘True the Vote’ adlı sivil toplum kuruluşuna, 3 Kasım’da yapılan seçimlere hile karıştığının araştırılması, yedi eyalette dava açılması için bağış yaptı.
Demokrat Joe Biden’ın kazandığını yani yenilgiyi uzun süre kabul etmeyen Trump için çalışan, merkezi Texas eyaletindeki kuruluş açmayı planladığı davalardan vazgeçti.
Eshelman defalarca arayıp açıklama, dava süreçleriyle ilgili bilgi almak istedi. Ancak sağlıklı bilgi alamadı. Sonunda da davalardan vazgeçildiğini anladı. Görünen o ki True The Vote da 3 Kasım’dan beri 38 hukuki girişimi kaybeden Trump ve ekibi gibi vazgeçmişti!
Eshelman, verdiği paranın vaat edildiği şekilde kullanılmayacağını başka deyişle kandırıldığını anlayınca parayı geri istedi. Ancak olumlu sonuç alamadı ve bu nedenle Houston kentindeki mahkemeye dilekçe vererek hukuki süreç başlattı.
Eshelman, dilekçesinde, kendisine, “Bize dava açmaktan vazgeçersen 1 milyon dolarını iade ederiz” dendiğini ancak verdiği paranın tamamını istediğini ifade etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


