Ekonomist Yeşilada iddialı konuştu: Seçime kadar dolar 6,50 TL'yi görür

Türkiye tarihinin en uzun resesyonu (ekonomik durgunluk) olmaya aday bir dönemden geçildiğini belirten ekonomist Atilla Yeşilada'ya göre S-400'ler Türkiye'ye gelmeyecek. Çünkü ABD müeyyidelerine Türkiye'nin mukavemet etme ihtimali sıfır. Yeşilada doların seçimden 6,50 TL'yi göreceğini belirterek, "AKP'nin beceriksizliğinden dolayı olacak." dedi.

SHABER3.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Krizden başarıyla çıktık." açıklamaları ve konkordato sayısında düşüş olduğunu belirtmesi sonrası Türkiye ekonomisinin durumunu ekonomist Yazar Atilla Yeşilada Euronews Türkçe''den Sertaç Aktan'a değerlendirdi.

"Kriz" ifadesini beğenmediğini dile getiren Yeşilada, Türkiye'nin bunalımdan henüz çıkmadığını ve bu bunalımın derinleşerek süreceğini kaydetti:

"Cari açıktaki daralma ve enflasyondaki düşüşün ve dengelenmenin hükümetin aldığı tedbirlerin sonucu olarak lanse ediliyor, ancak durum bu değil. Türkiye'de hane halkının harcamalarının tamamen bitmesi ve iç talebin çökmesinin bir sonucudur. Eğer bir noktada ülkede yeniden moraller düzelip iç harcama başlarsa bu sorunlar geri gelecektir, fakat düzelemez. Çünkü kurumlar ve özel sektör tarihinin en büyük borç dar boğazına girdi. Şimdi o borçlar bankaların bilançolarına yansıyor. Dolayısıyla biz bu kafada gittiğimiz sürece bu resesyon da bitmeyecek."

"DOLAR TAHMİNİMDE AKP'NİN HATA YAPMA GELENEĞİNE GÜVENİYORUM"

Yeşilada kurdaki yükselişe ilişkin de ciddi iddiaları var. Yerel seçimlere kadar doların 6,50 TL seviyelerini görebileceğini tahmininde bulunan Yeşilada buna dair soruları şu şekilde cevapladı:

"Şu an TL gerçek değerinde ve daha fazla değer kaybetmesi için aslında bir sebep yok. Ne var ki 30 yıldır bu işi yapan biri olarak şunu biliyorum ki AKP'nin sürekli şansını zorlama ve hata yapma geleneği var. Buna güvendiğim için de bir kez daha kuru azdıracaklarından eminim ki bu oluyor da gördüğünüz gibi. Rahip Brunson hadisesinden bir ders alınmadı. Şimdi de S-400 inatlaşması başladı. Her gün aldık, alacağız, kimse bizi durduramaz gibi büyük büyük laflar ediliyor yine."

"S-400'LER TÜRKİYE'YE GELMEYECEK"

"Israr devam ederse birden Halkbank gündeme gelecek, yaptırım söylemleri gündeme gelecek. Türkiye tamam yeter diyene kadar kur yükselecek ve nihayetinde Türkiye'nin masaya oturması beklenecek ama çok iyi biliyorum ki o S-400'ler Türkiye'ye gelmeyecek."

<< Önceki Haber Ekonomist Yeşilada iddialı konuştu: Seçime kadar dolar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER