Seçimi etkileyecek vahim iddia!

Muhalefet partilerinin oy hırsızlığını engellemek için kurduğu seçim sistemlerine siber saldırı düzenlemek için TÜBİTAK'ta özel bir ekip kurulduğu ve AKP'nin oylarının düşük çıkması durumunda sistemlerin bu ekip tarafından çökertileceği iddia edildi.

Seçimi etkileyecek vahim iddia!

PARTİLER KENDİ SİSTEMİNİ KURMUŞTU

Özellikle 30 Mart yerel seçimlerinde ciddi şaibeler kamuoyuna yansımıştı. Bunun üzerine bildiğiniz gibi siyasi partiler (CHP, MHP ve HDP) seçimlerde sonuçları kendi takip etmek üzere bilgisayar sistemleri hazırlattılar.

Sandıklarda görevlendirdikleri kendi parti temsilcilerinden aldıkları sandık sonuçlarını kendi sistemlerine yükletecekler.

Partiler bu iş için özel yazılımlar hazırlattı ve sunucular (server) kiraladılar. Ve bu konuyu da kamuoyu ile paylaşmışlardı. Bu şekilde sandıklara sahip çıkılması bekleniyor. Diğer partilerin kendi sistemlerini kurmaları AKP’yi rahatsız ettiği ve karşı tedbir almaya sevkettiği belirtiliyor.

PARTİLERİN SİSTEMLERİNE SİBER SALDIRI DÜZENLEYECEKLER

İddialara göre bu konuda bilişimcilerin olduğu özel bir ekip kuruldu. Bu ekibin amacı diğer partilerin ve seçim sonuçlarını takip eden sivil toplum kuruluşlarının bilgisayar sistemlerini seçim gecesi siber saldırılar ile çökertmek ve bu şekilde veri girişi yapılmasının önüne geçmek…

Hedef olarak Oy ve Ötesi, CHP’nin Sistemi, HDP’nin Sistemi, Cihan Haber Ajansı seçildi. Bu iş için çeşitli hacker’lardan ve TÜBİTAK’tan destek istedikleri belirtiliyor.

TÜBİTAK'TA ÜS KURULDU

TÜBİTAK’ın yüksek hızlı internet altyapısı ve başka yerlerden takip edilememesinin bu işler için çok uygun olduğu görüldü. Gözü TÜBİTAK Başkanlığı’nda olan bir ismin bu konuda aktif destek verdiği iddia ediliyor.

TÜBİTAK'TA HACKER'LAR OLUŞAN ÖZEL EKİP

Bu konuda çalışmak için özel bir ekip kurulduğu da iddialar arasında. Bu ekibin kullanması için Ankara’dan TÜBİTAK Gebze yerleşkesine özel bilgisayarlar gönderildiği öne sürüldü. Konudan haberi olmayan güvenlik görevlileri bu bilgisayarları kayıt edilmeden içeri almak istemeyince, yetkili bir isimden talimat geldiği iddia edildi. Bu konunun kurum içinde duyulduğu ve dedikodulara sebep olduğu öne sürüldü.

Peki o bilgisayarlar nasıl devreye sokuldu?

Bir hafta sonu bu özel bilgisayarları devreye almak için dışarıdan bilişimci ekip  geleceğinde personele elektrik kesintisi duyurusu yapıldı ve personelin hafta sonu kuruma gelmesi yasaklandığı ileri sürüldü..

Seçim gecesi ilgili kurum bilgisayarları üzerinden yurtdışı bağlantılar yapılarak, botnet ağları kullanılacak, saldırılar oradan yönlendirilerek saldırının kurumdan yapıldığının da anlaşılmamasının planlandığı iddia edildi.

Kurumda bu tür işler için özel oda hazırlandı. Buralarda seçim gecesi yapılacak siber atak ile illegal işlerin teknik hazırlığının yapıldığı belirtildi. Bundan dolayı da bu odalara giriş-çıkış  için kozmik oda muamelesi yapılıyor.

OYLAR DÜŞÜK ÇIKARSA...

İddiaya göre eğer seçimlerde işler kötü giderse bu ekip, YSK sunucu bilgisayarlarına saldıracak,  sistemi göçertecek ve kaos çıkartarak seçimlere şaibe düşürülmesini sağlayacağı ileri sürüldü.. Bununla da asıl amacın AKP’nin oyunun düşük çıktığı bölgelerde seçimlerin tekrarlanmasının olduğu iddia ediliyor.

Aktif Haber
<< Önceki Haber Seçimi etkileyecek vahim iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER