SEDAŞ ekiplerinden eksi 9 derecede başarılı mücadele


Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri, hava sıcaklığının eksi 9 dereceye düşmesine rağmen, görevini devam ettirdi. 24 saat boyunca, 743 personeli, 255 ekibi, arızalar için tahsis edilen 208 aracıyla kesintisiz hizmet için alarmda olan SEDAŞ oluşan kesintilere anında müdahale ediyor.

SEDAŞ yoğun kar yağışı için oluşturduğu kriz masasından ve SCADA kumanda merkezinden şebekede oluşan kesintileri an ve an izleyerek, anında müdahale ederken, olumsuz hava şartlarına karşı Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de uzun süre öncesinde aldığı ve arttırdığı önlemleri, saha faaliyetlerinde ve destek birimlerinde görev alan toplamda 743 personeli ile şebeke operasyonel faaliyetleri için görev yapmaya devam ediyor.

Gece eksi 9 dereceye ulaşan soğuk havaya aldırmadan kesintisiz enerji hizmeti için görev yapan SEDAŞ ekipleri, 208 araçla 24 saat boyunca vardiyalı olarak çalışıyor. Dört ilde saha operasyonu süreç yönetimini 255 ekibiyle gerçekleştiren SEDAŞ'ta ekiplerin vardiya süreleri de yeniden düzenlenirken, olağanüstü koşullar için izinlerde kaldırıldı. SEDAŞ, yaz boyunca yaptığı bakım çalışmaları, yeni tesis yapımı için gerçekleştirilen yatırım çalışmaları ve aldığı önlemlerle kış koşullarında göreve hazır hale gelirken Marmara Bölgesi'nde etkisini gösteren kar nedeniyle yaşanabilecek elektrik kesintilerine zamanında müdahale edebilmek amacıyla, sahada görev yapan ekiplerini ve araçlarını da kış koşullarına uygun hale getirdi.

Ana ambarlarında ve koltuk ambarlarında malzeme ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla 24 saat personel bulunduran SEDAŞ, ilçe ve köyleri besleyen enerji nakit hatlarında direk yıkılması olduğu taktirde yıkılan demir direklerin yerine geçici çözüm üretmek amacıyla belirli noktalara da ağaç direk, izolatör, travers, iletken vb. malzemeler stokladı.

31 Aralıkta başlayan karla birlikte, enerji nakil hatlarında bölgesel kesintiler yaşamayan ve başarılı çalışmalarını sürdüren SEDAŞ, gerekli durumlarda, alınan önlemlere ek olarak olağanüstü koşulların şiddetlenmesi söz konusu olduğunda şirket dışındaki yüklenicilerden araç, vinç ve personel desteği de almak üzere çok önceden gerçekleştirdiği planlamalarını da henüz uygulamaya gerek duymadı.

SCADA Merkezi ve Çağrı Merkezi çalışanlarının da sayısını artıran SEDAŞ'ın çağrı karşılama oranları da yüzde 96 oranında gerçekleşiyor. SEDAŞ, İl AFAD Müdürlükleri ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü Kriz Merkezi ile sürekli irtibat halinde enerjisiz bölgeler ve kapalı köy yolları hakkında da bilgi akışını sağlıyor. Vatandaşlar, kesintileri bildirmek amacıyla SEDAŞ'ın Çağrı Merkezi ALO 186'yı ve web sayfasında da SEDAŞ Arıza sekmesini kullanarak bilgi verebiliyorlar. CİHAN
<< Önceki Haber SEDAŞ ekiplerinden eksi 9 derecede başarılı mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER