Sedat Laçiner: Vatandaşa hızlı ve doğru bilgi verilmeli


Prof. Dr.Sedat Laçiner, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili devlet yetkililerinin yapmış olduğu farklı açıklamaları eleştirdi. Laçiner, "Hükümet sözcüleri olsun, diğer yetkililer olsun terör saldırılarında bir söylem birliği içerisinde olmalı. Yaşanılan saldırıların ardından vatandaşa hızlı ve doğru bilgi verilmeli ama bu, bugüne kadar pek gerçekleştirilmedi." dedi. Laçiner, önlem alınmazsa Türkiye'yi zorlu bir 6 ayın beklediği uyarısında bulundu.

Sedat Laçiner, Ankara'daki bombalı terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Laçiner, "Türkiye'nin olası terör saldırılarına karşı ve istikrarsızlaştırma kampanyalarına karşı cevap vermesi çok ama çok zor. Bu saldırı muhtemelen, istemeyerek söylüyorum; son saldırı değil ama bundan sonra Türkiye için çok zorlu bir 6 ay ve belki de zorlu bir yıl olacak. Önlem alınmazsa bu sorunlar daha da derinleşir. Ama bu yeni değil; son 1 yıl içerisinde bu beşinci büyük terör saldırısı oldu. Ankara' da ise ikinci kez oluyor. Çok büyük kayıplar yaşadık. Daha birkaç ay önce Emniyet Müdürlüğü'nün burnunun dibinde, Ankara Garı'nın önünde canlı bombalar kendisini havaya uçurdu ve 107 can gitti. Umarım bu sorun daha da derinleşmez." ifadelerini kullandı.

'TERÖR SALDIRILARINDA SÖYLEM BİRLİĞİ OLMALI'

Terör saldırılarında hükümet yetkililerinin farklı söylemler içerisinde olmasını doğru bulmadığını ifade eden Laçiner, "Ankara'daki terör saldırısında da gördük ki hemen sosyal medya alanları yavaşlatıldı. Aslında böyle olmaması gerekir. Hükümet sözcüleri olsun diğer yetkililer olsun terör saldırılarında bir söylem birliği içerisinde olmalı. Yaşanılan saldırıların ardından vatandaşa hızlı ve doğru bilgi verilmeli. Bilgi doğru ve hızlı olmalı ama bu bugüne kadar pek gerçekleştirilmedi. Hemen yasakların getirilmesini de çok doğru bulmuyorum. Bu tabloya baktığımızda Ankara'da veya İstanbul'da patlayan bombalara çok şaşırmıyorum. Türkiye gibi stratejik bir konuma sahip bir ülkenin bu duruma düşmesi için özel gayretler lazım. Türkiye artık terör örgütleri için bir açık kapı gibi oldu." şeklinde konuştu.

'DIŞ POLİTİKAMIZ BİR YANA, İÇERİDE BÜYÜK BİR BÖLÜNMÜŞLÜK VAR'

Ankara'daki patlamanın dış politikanın içe dönük yansıması gibi olduğunu vurgulayan Laçiner, şunları dile getirdi: "Dışarıda Türkiye tarihinin en büyük yalnızlıklarından birini yaşıyor. Öyle bir dış politikamız var ki birbirine zıt olan ülkeler bile bize karşı olmaya başladı. Bu ülkeler PYD'ye bizden daha çok yakınlaştı. Dışarıdaki dış politikamız bir yana içeride ise büyük bir bölünmüşlük var. Zor zamanlardan geçiyoruz. Bir an önce yapmamız gereken dışarıda dostlarımızın sayısını arttırmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak; içeride ise birlik ve beraberliğimizi yeniden inşa etmek."
CİHAN
<< Önceki Haber Sedat Laçiner: Vatandaşa hızlı ve doğru bilgi verilmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER