Sedat Peker’in ‘Mehmet Ağar öldürttü’ dediği MİT’çi 'PALA' kimdir?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 25 2022
Sedat Peker, 1995'te özel harekatçı polisler tarafından kaçırıldıktan sonra ortadan kaybolan MİT ajanı Tarık Ümit'i Mehmet Ağar'ın öldürttüğünü iddia etti. Tarık Ümit kimdir, eski özel harekatçıların "buraya gömüldü" dediği yer neden kazılmadı?
Kronos'un haberine göre, Azeri iş insanı Mübariz Mansimov’un kendisine yönelik suçlamalarını yalanlayan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın açıklamaları sonrası Sedat Peker, danışmanı Emre Olur’un sosyal medya hesabından Mehmet Ağar’a ilişkin yeni iddialarda bulundu. Peker, 1995’te kaçırıldıktan sonra ortadan kaybolan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ajanı Tarık Ümit’i Ağar öldürttüğünü öne sürdü.
“Gelecek zamanlarda 90’lı yıllardaki faili meçhulleri de konuşacağız” diyen Peker, “Hem benim bildiklerimi, hem de rahmetli Tarık Ümit’in Göztepe’deki kaymakam Hasan’ın mekanında bana anlattıklarını da konuşacağız. Rahmetli Tarık Ümit kendisini öldürteceğini biliyordu. Onu dahi bana söylemişti ve adamı öldürttün” ifadelerini kullandı.

Peki Tarık Ümit kimdir? İsmi Ergenekon soruşturmasında nasıl gündeme geldi? Eski özel harekatçı polis Ayhan Çarkın’ın, mezar yerinin bulunduğunu söylediği alan neden kazılmadı?
DÜNDAR KILIÇ’LA TANIŞINCA HAYATI DEĞİŞTİ
Tarık Ümit 1947’de Düzce’de dünyaya geldi. Babası yaşamını yitirince küçük yaşta Almanya’daki amcası Cemalettin Ümit’in yanına gitti. 1968 yılında Türkiye’ye döndüğünde Alman eşinden Handan ve Hande isminde iki kızı vardı. Ümit, bu sıralarda yeraltı dünyasıyla tanıştı. Kendisi gibi Düzceli olan ve adı eroin kaçakçıları arasında geçen Ferda Seven ile ilişki kurdu.
Seven’in önerisiyle yer altı dünyasının ünlü mafya lideri ve Alaattin Çakıcı’nın eski kayınpederi Dündar Kılıç’ın yanında çalışmaya başladı. Ancak 1975’ten itibaren MİT içerisinde görev aldı. 14 Haziran 1978’de ikinci sınıf uzman olarak teşkilattaki resmî görevine de başladı. Mehmet Eymür ve e
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







