Sedat Peker'in iddiaları halka soruldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 26 2021
Yöneylem'in araştırmasına göre, Sedat Peker'in iddialarının doğru olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 52,6 oldu. Yüzde 68,9 ise “Siyaset-mafya ilişkisinin eskiden olduğu gibi devam ettiğini" düşünüyor.
Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, “Türkiye Siyaset Paneli” mayıs ayı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma, 27 ilden 3 bin 140 kişinin katılımıyla yapıldı.
Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranana ve yayınladığı videolarla gündem olan Sedat Peker'in açıklamalarından ne kadar haberdar olunduğuna dair soruya yüzde 56,5 “Sedat Peker’in açıklamalarından haberdarım”, yüzde 43,5 “Haberdar değilim” yanıtını verdi.
“Sedat Peker’in açıklamalarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi görüşünüzü en iyi ifade eder?” sorusunu katılımcıların yüzde 22,5'i “Sedat Peker kendi çıkarı için bazı siyasetçilere yönelik gerçek dışı ithamlarda bulunmaktadır”, yüzde 52,6'sı “Peker’in bazı siyasetçilerle ilgili açıklamalarının doğru olduğunu düşünüyorum” şeklinde cevapladı. Yüzde 24,9 ise değerlendirme yapacak kadar bilgisi olmadığını söyledi.
Türkiye'de “siyaset-mafya ilişkisinin eskiden olduğu gibi devam ettiği” yönündeki görüşe katıldıklarını söyleyenlerin oranı yüzde 68,9, kısmen katıldıklarını belirtenlerin oranı yüzde 8 ve katılmadıklarını beyan edenlerin oranı yüzde 23,1 oldu.
“Siyaset-mafya ilişkisinin eskiden olduğu gibi devam ettiği” görüşüne, AK Parti seçmeninin yüzde 30,3'ü tamamen katıldığını, yüzde 12,5'i kısmen katıldığını söyledi. Bu görüşen tamamen katılanların oranı CHP seçmeninde yüzde 83,6, HDP seçmeninde yüzde 86,3, MHP seçmeninde yüzde 51,9, İYİ Parti seçmeninde yüzde 84,6 oldu.
Korona virüsü (Covid-19) aşı programında hükümeti başarılı bulanların oranı geçen ay 40,80 iken bu ay yüzde 35'e geriledi. Hükümeti başarısız bulanların oranı ise geçen aya göre yüzde 51,70'den yüzde 57,10'a yükseldi. Yüzde 7,10 fikri olmadığını söylerken yüzde 0,80 “cevap yok” seçeneğini tercih etti.
“Sizce Türkiye nasıl yönetilmektedir?” sorusuna
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!8.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


