Sedat Peker'in 'kayıp silahlar' iddiası! Mahkeme tutanakları var
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 9 2021
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kayıp silahlarla ilgili iddialarının CHP'li vekiller tarafından defalarca Meclis gündemine getirildiğine dikkat çekerek "Kayıp silahlarla ilgili mahkeme tutanakları var" dedi.

15 Temmuz sonrasında kayıt dışı silahların dağıtılmaya devam ettiği ve envantere kayıtlı olduğu iddiasında bulunan Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu suçladı. Peker'in, 'Süleyman Soylu 15 Temmuz'dan sonra silah dağıttı' iddiasında ismini verdiği Ahmet Onay ise adresi doğruladı ve "Adı geçen kişilerle kilise yakınlarına gittim. Ne alıp verdiklerini görmedim" açıklaması yaptı.
Halk TV'de Can Coşkun'un programına bağlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, dikkat çeken şu değerlendirmeleri yaptı:
'PEKER'İN BUGÜNE KADAR SÖYLEDİKLERİ DOĞRU ÇIKTI'
"Şüphesiz ki bir suç örgütünün lideri bir takım iddialarda bulunuyor. Bir suç örgütü liderinin söylediklerini 'kesinlikle doğrudur' diye ele almak yanlış olur ama bugüne kadar söylediği pek çok şey doğru çıkınca, bu iddianın doğruluğunu da ister istemez düşünüyoruz. Kendisi söylüyor, ardından başka tanıklar çıkıyor ama başka bir gerçek var. Bu suç örgütü lideri söylemeden önce zaten Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri bu iddiaları dile getirmişti.
"KAYIT DIŞI SİLAH DAĞITILDI MI?"
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, 23 Ocak 2019 tarihinde TBMM'ye bir soru önergesi vermiş. Diyor ki; 'Bazı silahların kayıt dışı bir şekilde 15 Temmuz gecesi ve sonrası vatandaşlara dağıtıldığı yönünde iddialar var. 'Bunlar doğru mudur?' diye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruyor. Soylu da cevap veriyor: 'Bu mümkün değil. Emniyetin kayıtlarında hangi türk silahın var olduğu mevcuttur' diyor. Yani cevapta geçiştirmiştir Soylu.
"SİLAHI ANKARA EMNİYETİ'NİN ÖNÜNDEN ALDIM" İFADESİ
2017'de Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir traktör kavgası yaşanıyor. Trafikte giderken bir traktör nedeniyle kavga yaşanıyor. Birisi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz müteahhit: "TOKİ projelerine devam ediyorum"2.Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır olun'3.Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için aklındaki iki ismi açıkladı4.Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihayet düzenleme getirildi!5.TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıklık getirdi

Hüseyin Yağmur
Esra Büyükcombak

Numan Yılmaz

Prof. Dr.

Hüseyin Odabaşı
ÇOK OKUNAN HABERLER

Depremde yaptığı binada 51 kişi ölen utanmaz mütea...

Merz ABD konusunda uyardı: 'Kötü dönüşüme hazır ol...

Danışma şartı getirdi: Trump, Fed Başkanlığı için ...

Bir aileyi yok eden o ilacın kullanılmasına nihaye...

TMSF, Habertürk TV'nin satıldığı iddialarına açıkl...


