Sedyedeki şehit annesi, oğlunun tabutunu görünce ayağa kalktı


Silvan'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, tekbirler ile defnedildi. Sedyedeki şehidin annesi, oğlunun tabutunu görünce ayağa kalktı, tabutu öperek uğurladı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın (25) naaşı, Devlet Hastanesi morgundan alınarak Mevlana Mahallesi'ndeki baba evine getirilerek helallik alındı. Osmaniye Asri Mezarlığı Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra tekbirler ile Şehir Mezarlığı içerisindeki şehitliğe defnedildi.

Tören süresince kardeşinin fotoğrafını elinden bırakmayan şehidin abisi Nedim Sarak güçlükle yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Sedyedeki şehidin acılı annesi Zeynep Sarak, oğlunu taşıyan cenaze arabası geçerken feryat etti, sedyeden ayağa kalkarak tabuta sarıldı. Şehit annesi, tabutu öperek uğurladı. Şehidin kardeşleri tabuta sarılıp ağlayarak camiden şehitliğe kadar kardeşlerini yalnız bırakmadı.

Törende protokol ve şehide son görevini yapmak için gelen vatandaşların önüne demir bariyeler konuldu. Şehit mezarlığa götürülürken cenaze aracının 2 yanında polis ve askerler adeta etten duvar ördü. Olası bombalı saldırılara karşı sinyal kesici Jammer aracı da tören alanında hazır bulunduruldu.

Şehidin cenazesine Osmaniye Valisi Kerem Al, 29. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, CHP Adana milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, AK Parti Osmaniye milletvekilleri şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Sedyedeki şehit annesi, oğlunun tabutunu görünce ayağa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER