Seehofer'in mülteci açıklamasına muhalefet tepkili


Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Almanların İkinci Dünya Savaşı'ndan ders alarak mültecileri daha kalpten kabul etmelerini istemesini eleştiren Bavyera Başbakanı Horst Seehofer'e muhalefet partilerinden tepki yağdı.

Seehofer, yurtlarından sürülen Almanlarla yaptığı konuşmalarda bu şekilde kıyaslamalar yapılmasının istenmediğini fark ettiğini açıkladı. Bavyeralı siyasi ayrıca, mülteci yasasını kötüye kullananların hemen geri gönderilmesi talebini yineledi. Seehofer'e tepkiler ise gecikmedi.

Federal Uyum Bakanı ve Mülteciler Sorumlusu Aydan Özoğuz (SPD), 'Passauer Neuen Presse' gazetesine verdiği demeçte siyasilerin mültecilere karşı tepki oluşturmalarının sorumsuzluk olduğunu söyledi. Yeşiller Partili Claudia Roth ise 'Leipziger Volkszeitung' gazetesine halkın kışkırtıldığı ve iğrenç açıklama yapıldığı suçlamasını yaptı. Sol Parti ve liberal FDP'de Seehofer'in aşırı sağ kesime oynadığı kanaatinde.

Bu arada Bavyera eyaletindeki ilk mülteci kabul noktalarında her gün 650 mültecinin kayıt altına alındığı haber verildi. Epd haber ajansının verdiği bilgilere göre Münih'e her gün 200 ila 400, Deggendorf kentine 200 ve Zirndorf kasabasına 50 ila 250 mültecinin geliyor. Mülteci kamplarının, artan mülteci sayısından dolayı hizmet vermekte zorlandıkları belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Seehofer'in mülteci açıklamasına muhalefet tepkili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER