Seferleri kaldıran İDO'ya ağır ceza gündemde
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 23 2018
İç hat seferlerinin tamamını önümüzdeki aydan itibaren durduracağını duyuran İDO, ağır cezalar ile karşılaşabilir.
İBB'nin talebini 1 ay içerisinde sefer programına aldığını bildirmediği taktirde taşıma hizmeti idareye devredilebilecekken, aksayan her sefer içinde iki katı ceza kesilebilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. arasında yapılan sözleşmeye göre, ihaleyi alan Tepe-Afken Grubu'nun Bostancı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş/Beşiktaş ve Adalar'dan oluşan iç hat seferlerini 1 Aralık tarihinden itibaren iptal etmesi halinde ağır cezalar gelebilir.
İBB ile İDO arasındaki sözleşmenin 'Ruhsat hakkı verilen hattın işletilmesi'ne ilişkin maddesine göre, İDO 7 Temmuz 2010 tarihli UKOME kararı ile belirlenen hatlar için her yıl eylül ayı sonuna kadar, takip eden yıla ilişkin sefer tarifesini düzenleyerek idareye verip buna göre toplu taşıma yapmak zorunda.
Sözleşmeye göre İBB, bu programda belirlenen saatler dışında toplu taşıma ihtiyacı tespit ettiği zaman bunu İDO'ya bildirerek sefer tarifesine dahil edilmesini isteyebilecek.
AKSAYAN HER SEFER İÇİN GELİRİN 2 KATI CEZA
Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, sözleşmede yer alan ifadeler şöyle:
- İDO, İBB'nin talebini 1 ay içerisinde sefer programına aldığını bildirmediği taktirde 1 yıl içerisinde talep edilen seferlerdeki toplu taşıma hizmetini idare yerine getirebilir. Ruhsat hakkı sahibi, sefer tarifesinde bildirdiği şekilde toplu taşıma yapmak zorundadır. Toplu taşımanın mücbir sebepler dışında aksatılması halinde, ilgili hatta sefer yapan deniz vasıtasının araç ve/veya yolcu kapasitesi üzerinden hesaplanılarak brüt gelirinin iki katı oranında idare tarafından her sefer için ayrı ayrı para cezası uygulanır. Bu aksamanın bir ay içinde 4 ayrı gün, bir yıl içinde ise toplam 12 ayrı gün tekrarı halinde o yıl içinde uygulanan cezalar üç katı artırılarak uygulanır.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”2.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da3.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!4.Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: Veyis Ateş de gözaltına alındı5.Zelensky’den referandum önerisi
6.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı7.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!8.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü9.Özel'den flaş iddia: Ankara'ya ulaşan İHA Erdoğan'dan talimat gelmediği için vurulamadı10.İktidarın en büyük gururuydu!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER







