Şehide son veda
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 23 2016
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Coşkun Karabulut (26), Akşehir'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'ndan görevli olan ve geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Karabulut'un naaşı, dün Konya Havalimanı'na, oradan da Akşehir Devlet Hastanesi'ne getirildi. Karabulut'un cenazesi, helallik alınmak için sabah Akşehir Devlet Hastanesi'nden alınarak baba ocağına götürüldü. Baba ocağında dualar okunduktan ve helallik alındıktan sonra şehidin naaşı omuzlara alınarak Akşehir Nasrettin Hoca Meydanı'na getirildi.

SİLAH ARKADAŞLARI TABUTUNDA SARILARAK VEDALAŞTI
Şehit Karabulut'un cenazesinin musalla taşına konulmasının ardından, şehidin yakınları gözyaşları içerisinde tabuta sarıldı. Daha sonra şehidin silah arkadaşları ve komutanları da tabutu öperek "Dimdik ayaktayız, kimseyi güldürmeyeceğiz." diyerek helallik istedi.

Öğle namazının okunmasının ardından, Nasrettin Hoca Meydanı'na çevre ilçe ve köylerden gelen yaklaşık 20 bin kişi, şehit Karabulut'un cenaze namazını kıldı.
Cenazeye, Konya Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı ve 3'üncü Ana Jet Üssü Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Şehit Karabulut'un cenazesi, tekbirler eşliğinde Akşehir Şehitliği'ne defnedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!4.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'5.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı
6.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı7.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı8.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!9.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







