Şehidi 2 aylık bebeği uğurladı, annesi asker selamı verdi

Oğlunu son yolcuğuna asker selamıyla uğurlayan anne Ayla Çiğa, "Bir oğlum olsa bir daha asker yaparım" dedi. 2 aylık kızı Ahsen ile katılan şehidin eşi Nadiye Çiğa gözyaşlarına boğuldu.

Şehidi 2 aylık bebeği uğurladı, annesi asker selamı verdi

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, memleketi Mersin'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Oğlunu son yolcuğuna asker selamıyla uğurlayan anne Ayla Çiğa, "Bir oğlum olsa bir daha asker yaparım" dedi.



Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan şehit Yiğitcan Çiğa'nın cenazesi Muğdat Camii'ne getirildi. Çiğa, için düzenlenen cenaze törenine Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Serdar Kuyucuoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Baki Şimşek, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özgür Sanal, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şehit yakınları ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı.



'NE MUTLU BANA'

Anne Ayla, baba Yaşar ve kız kardeş Nurcan Çiğa'nın güçlükle ayakta durduğu törene 2 aylık kızı Ahsen ile katılan şehidin eşi Nadiye Çiğa gözyaşlarına boğuldu. Törende gözlerini eşinin tabutundan alamayan Nadiye Çiğa'nın kızı Ahsen de sürekli ağladı. Tören boyunca ağlayan şehidin kızı Ahsen bebek güçlükle susturulmaya çalışıldı. Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak acılı aileye destek verdi. Cenazeye katılan bazı vatandaşlar, 'Hepimiz Yiğitcan'ız' yazılı dövizler taşıdı.



O BENİM GÖZ BEBEĞİMDİ

Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan Yiğitcan Çiğa'nın tabutu daha sonra cenaze aracına konuldu. Aracın arkasından yürüyen anne Ayla Çiğa ise, "Bir oğlum olsa bir daha asker yaparım. Ne mutlu bana. Bunu hak etmedi oğlum. Düşmanları sevindirmiyoruz. O benim ilk oğlumdu, o benim göz bebeğimdi. Bir şey demeyeceğim. Bebeğini bıraktı geride. Türkiye de askerine polisine sahip çıksın. Yataklarımızda rahat yatıyorsak bunların sayesindedir" diye konuştu. Daha sonra anne Ayla ve baba Yaşar Çiğa oğullarını asker selamı ile son yolculuğuna uğurladı. Şehit Yiğitcan Çiğa, götürüldüğü Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.



DHA

<< Önceki Haber Şehidi 2 aylık bebeği uğurladı, annesi asker selamı verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER