Şehidi 4 aylık kızı uğurladı

ŞIRNAK'ta, devam eden operasyonlar sırasında PKK terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker, memleketi Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Tören boyunca ağlayan Defne bebek yürekleri dağladı.

Mersin şehidini uğurladı

Adana Havaalanı'ndan alınan şehit Murat Erdi Eker'in naaşı Mersin'de baba evinin önünden geçirilerek helallik alınmasının ardından Muğdat Cami'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Törende Anne Aynur Eker gözyaşları dökerek tabuta sarılırken, baba Hasan Eker ise vakur duruşu ile ailesine destek oldu. Abla Ayşe Eker kardeşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin eşi Seçil Eker ise, 4 aylık kızları Defne'yi kucağına alıp eşinin tabutuna gitti. Bir süre tabutun başında gözyaşı döken acılı eş, kızını tabuta yaklaştırarak babasının tabutuna dokunmasını sağladı. Tören boyunca ağlayan Defne bebek daha sonra akrabalarına teslim edildi.



ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Eşinin top arabasındaki tabutunun arkasından bir süre giden Seçil Eker, elini tabuttan ayırmadı. 




Bir süre top arabasında taşınan şehit Murat Erdi Eker'in naaşı daha sonra cenaze aracına konuldu. Cenaze aracı geçiş yaparken Seçil Eker asker selamı verirken, anne ve abla ise şehidin ardından el salladı. Dev Türk bayrakları ile süslenen cami ve çevresinde toplanan binlerce vatandaş, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla terör örgütüne lanet yağdırdı.



Şehit Murat Erdi Eker, götürüldüğü Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

<< Önceki Haber Şehidi 4 aylık kızı uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER