Şehidi 4 aylık kızı uğurladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 20 2016
Paylaş
X Post
ŞIRNAK'ta, devam eden operasyonlar sırasında PKK terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker, memleketi Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Tören boyunca ağlayan Defne bebek yürekleri dağladı.
Adana Havaalanı'ndan alınan şehit Murat Erdi Eker'in naaşı Mersin'de baba evinin önünden geçirilerek helallik alınmasının ardından Muğdat Cami'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Törende Anne Aynur Eker gözyaşları dökerek tabuta sarılırken, baba Hasan Eker ise vakur duruşu ile ailesine destek oldu. Abla Ayşe Eker kardeşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin eşi Seçil Eker ise, 4 aylık kızları Defne'yi kucağına alıp eşinin tabutuna gitti. Bir süre tabutun başında gözyaşı döken acılı eş, kızını tabuta yaklaştırarak babasının tabutuna dokunmasını sağladı. Tören boyunca ağlayan Defne bebek daha sonra akrabalarına teslim edildi.

ASKER SELAMIYLA UĞURLADI
Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Eşinin top arabasındaki tabutunun arkasından bir süre giden Seçil Eker, elini tabuttan ayırmadı.

Bir süre top arabasında taşınan şehit Murat Erdi Eker'in naaşı daha sonra cenaze aracına konuldu. Cenaze aracı geçiş yaparken Seçil Eker asker selamı verirken, anne ve abla ise şehidin ardından el salladı. Dev Türk bayrakları ile süslenen cami ve çevresinde toplanan binlerce vatandaş, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla terör örgütüne lanet yağdırdı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.CHP'de kurultay satrancı: 'Kurultay' dedi! Tarih vermedi!2.Uyuşturucu operasyonu yapılan 7 ünlünün test sonuçları pozitif çıktı!3.'Hurdaya çıkardılar!' Ekrem İmamoğlu: “Yargıyı bindirdikleri araba...'4.CHP’nin sosyal medya hesabı el değiştirdi!5.Öcalan: “Demokrasinin kolayca inkar edildiği bir ülkede, hiçbir sorun çözülemez”
6.'İzzet Ulvi Yönter dökümü' MHP'de bir il teşkilatı daha feshedildi!7.Sadırıları ilk durduran taraf İran oldu8.MHP'de yaprak dökümü sürüyor! Konya'dan sonra Kilis il başkanlığı da feshedildi9.Nur Dede’den Geleceğe Miras: Kalbimizi ve Dilimizi İnşa Eden Masallar10.20 yıllık yasak sona erdi: Kırgız havayolları Avrupa’ya uçabilecek

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

CHP'de kurultay satrancı: 'Kurultay' dedi! Tarih v...

Uyuşturucu operasyonu yapılan 7 ünlünün test sonuç...

'Hurdaya çıkardılar!' Ekrem İmamoğlu: “Yargıyı bi...

CHP’nin sosyal medya hesabı el değiştirdi!

Öcalan: “Demokrasinin kolayca inkar edildiği bir ü...







