Şehidin cenaze namazını babası kıldırdı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 20 2016
DİYARBAKIR'ın Bağlar İlçesi'nde 10 Mayıs'ta PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliyi sağlık kontrolü için hastaneye götüren zırhlı polis midibüsüne yönelik bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan polis memuru 27 yaşındaki Mücahit Erbaş, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı törenle ebediyete uğurlandı.
Ailenin 2'si kız 7 çocuğundan en küçüğü olan 4 yıllık polis Mücahit Erbaş'ın cenazesi, helikopterle Sorgun Stadı'na getirildi. Buradan cenaze aracına konulan şehidin naaşı, helallik alınmak için konvoy eşliğinden Bedirbaba Mahallesindeki baba evine getirildi. Şehidin babası emekli imam Ali Erbaş, vatanı korumanın herkesin görevi olduğunu belirterek, "Vatan hepimizin vatanı, savunmakla mükellefiz. Bu yolda şehit de vereceğiz, gazi de olacağız. Vatan için her şey feda. Benim evladım da vatan için şehit oldu. Allah mekanını cennet etsin. Milletimiz kalbini ferah tutsun, er geç yenilecek bu kafirler. Bunlarla başa çıkacağız. Evladımın şehit olduğundan hiç pişmanlığım yok. Sadece gönül üzüntüm var, başka üzüntüm yok" dedi.

Şehidin ağabeyi Enes Erbaş tabuta sarılıp göz yaşı dökerken, anne Hatun Erbaş ise güçlükle ayakta durmaya çalıştı.
Bekar olan şehit polis Mücahit Erbaş'ın olaydan 17 gün önce izine geldiğini anlatan baba Ali Erbaş, "Çok mutlu, çok neşeliydi. Bizimle çok ilgilendi. Aramızda çok güzel muhabbetler geçti. 10 gün GATA'da yattı. Orada çok ilgilendiler, ancak tecelli takdiri ilahi böyle imiş. Kadere inanacağıma söz verdik. Bundan asla caymayız, asla dönmeyiz. Tevhide, kadere inanan insanlarız. Ölüm bir saniye gecikmez. Ölüm, bir sebeple gelir. Cenabı Allah bize böyle inanmayı nasip etsin" diye konuştu.

Şehidin cenazesine babası Ali, annesi Hatun Erbaş, kardeşleri, yakınları, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hasan Başkök, Sorgun K
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







