Şehidin cenaze namazını babası kıldırdı

DİYARBAKIR'ın Bağlar İlçesi'nde 10 Mayıs'ta PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliyi sağlık kontrolü için hastaneye götüren zırhlı polis midibüsüne yönelik bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan polis memuru 27 yaşındaki Mücahit Erbaş, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı törenle ebediyete uğurlandı.

Şehidin cenaze namazını babası kıldırdı

Ailenin 2'si kız 7 çocuğundan en küçüğü olan 4 yıllık polis Mücahit Erbaş'ın cenazesi, helikopterle Sorgun Stadı'na getirildi. Buradan cenaze aracına konulan şehidin naaşı, helallik alınmak için konvoy eşliğinden Bedirbaba Mahallesindeki baba evine getirildi. Şehidin babası emekli imam Ali Erbaş, vatanı korumanın herkesin görevi olduğunu belirterek, "Vatan hepimizin vatanı, savunmakla mükellefiz. Bu yolda şehit de vereceğiz, gazi de olacağız. Vatan için her şey feda. Benim evladım da vatan için şehit oldu. Allah mekanını cennet etsin. Milletimiz kalbini ferah tutsun, er geç yenilecek bu kafirler. Bunlarla başa çıkacağız. Evladımın şehit olduğundan hiç pişmanlığım yok. Sadece gönül üzüntüm var, başka üzüntüm yok" dedi.



Şehidin ağabeyi Enes Erbaş tabuta sarılıp göz yaşı dökerken, anne Hatun Erbaş ise güçlükle ayakta durmaya çalıştı. 

Bekar olan şehit polis Mücahit Erbaş'ın olaydan 17 gün önce izine geldiğini anlatan baba Ali Erbaş, "Çok mutlu, çok neşeliydi. Bizimle çok ilgilendi. Aramızda çok güzel muhabbetler geçti. 10 gün GATA'da yattı. Orada çok ilgilendiler, ancak tecelli takdiri ilahi böyle imiş. Kadere inanacağıma söz verdik. Bundan asla caymayız, asla dönmeyiz. Tevhide, kadere inanan insanlarız. Ölüm bir saniye gecikmez. Ölüm, bir sebeple gelir. Cenabı Allah bize böyle inanmayı nasip etsin" diye konuştu.



Şehidin cenazesine babası Ali, annesi Hatun Erbaş, kardeşleri, yakınları, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hasan Başkök, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.



CENAZE NAMAZINI BABASI KILDIRDI

Şehit Erbaş'ın Garajlar Yeni Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından cenaze namazını, emekli imam olan babası Ali Erbaş kıldırdı. Oğlu için cemaatten helallik isteyen baba Erbaş, kendisi de hakkını helal ettiğini söyledi. Şehidin tabutu polislerin omzunda cenaze aracına konulduktan sonra götürüldüğü Sorgun Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Şehit polis Mücahit Erbaş'ın 4 yıl önce polis memuru olarak göreve başladığı, 3 yıl Ankara'da, 1 yıl önce de Diyarbakır'a ataması yapıldığı öğrenildi.



Diyarbakır'da 10 Mayıs günü PKK'lı şüphelileri hastaneye götüren polis aracına düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken, 12'si polis, 45 kişi de yaralanmıştı. Polis Mücahit Erbaş'ın da yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 4'e çıktı.

<< Önceki Haber Şehidin cenaze namazını babası kıldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER