Şehidin hikayesi Türkiye'yi ağlattı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK saldırısı sonucu şehit düşen 20 yaşındaki Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki dede evine ateş düştü.

Şehidin hikayesi Türkiye'yi ağlattı

Kozan Mahallesi'ndeki eve sabah saatlerde gelen yetkililer, şehidin dedesi Ramazan ve anneannesi Havva Akkabak'a acılı haberi verdi. Şehit haberinin verilmesi ardından eve büyük Türk bayrağı asıldı, komşuları ve yakınları aileye başsağlığı diledi. Şehidin anneannesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizi geçiren anneanne Havva Akkabak'a sağlık görevlileri ambulansta müdahale etti. "İçim yanıyor" diye feryat eden dede Ramazan Akkabak, sinir krizi geçirdi, gömleğini yırttı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ARADI
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehidin evine taziye aracıyla pide ve ayran getirilerek vatandaşlara ikram edildi. Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık da eve gelerek şehidin yakınlarına taziyede bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da dede Ramazan Akkabak'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi.

DEDESİ NÜFUSUNA ALDI
Diğer yandan şehit Barış Akkabak'ın annesi Kadriye Akkabak'ın 2003 yılında kanser nedeniyle vefat ettiği, babaCevdet Erdem'in ise kendilerini terk ettiği kaydedildi. Annesinin ölümü üzerine Barış Akkabak'ı nüfusuna alan dedesi, torununa babalık yaptı. Şehidin diğer iki erkek kardeşi Ferhat ve Onur'un ise başka ailelere evlatlık verildiği kaydedildi.
Alüminyum işiyle uğraşan Akkabak'ın, Manisa Kırkağaç'taki acemi birliğinden sonra dağıtım izni için dedesinin evine geldiği, iki hafta önce de Mardin Midyat'taki birliğine teslim olduğu belirtildi.

"DÖNÜNCE EVLENECEKTİ"
Dede Ramazan Akkabak, torununu küçüklükten itibaren kendisinin büyüttüğünü söyledi. "Barış benim çocuğumdu" diyen deden Akkabak, "25 bin liraya araba aldım, dükkanı vardı. Askerden dönünce evlenecekti. Her şeyi hazırdı. Hazırlığını yapmıştı. Acı haber geldi, şehit oldu" dedi.

'Operasyona gidiyorum, ortalık karışık' diye mesaj attı
Şehidin dayısı Şaban Akkabak da yeğeniyle dün telefonla konuştuğunu belirtti. Motosiklet kullandığı için "Ben seni ararım" dediğini kaydeden Akkabak, "5- 10 dakika sonra ben aradım ancak meşgule aldı. Ardından, 'Operasyona gidiyorum, ortalık karışık' diye mesaj attı. Ondan sonra da görüşemedik" diye konuştu.
Şehidin cenazesi ikindide kılınacak cenaze namazından sonra Gebiz Mahallesi'nde toprağa verilecek.

Şehidin dayısı: Vatan sağolsun da analar evlatsız, çocuklar babasız kalıyor

 Mardin'in Midyat ilçesinde döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın dayısı Şaban Akkabak, "Tamam vatan sağ olsun da analar evlatsız, çocuklar babasız kalıyor. Biz şimdi yeğensiz kaldık oldu mu şimdi?" dedi. Şehidin teyzesi ise "Devlet bizim çocuğumuzu geri versin. Benim çocuğum öksüzdü. Geri versinler. Bizim askerlerimize sahip çıkmıyorlar." diye feryat etti.

Şehit Barış Akkabak'ın Antalya'nın Serik ilçesindeki dede evinde acı ve gözyaşı hakim. Şehidin dedesi Ramazan Akkabak taziyeleri Kozan Gökveliler Mahallesi'ndeki evinde kabul ediyor. Annesi hayatta olmadığı, babası da ayrı olduğu için dedesinin sahip çıktığı şehidin büyüdüğü evin girişine, Türk bayrağı asıldı.

Yeğenin öksüz olduğunu anlatan dayı Şaban Akkabak, şehitlerinin Manisa'da yaptığı acemiliğin ardından usta birliği için Mardin'e gittiğini söyledi. Yeğenin dağıtımının ardından bayramını köyünde geçirdikten sonra, yaklaşık 10-15 gün önce usta birliğine teslim olduğunu anlatan dayı Akkabak, "Dün üzücü haberi geldi." dedi.

Barış Akkabak'ın 18 yaşına kadar dağlarda keçi otlattığını, 18 yaşında Antalya'da meslek öğrenip kendi işini kurduğunu dile getiren dayı Akkabak, "Kimseye zararı yoktu. 'Askerden gelince bana kız bulun' diyordu. Nasip olmadı." dedi.

Yeğenin ölümünden devleti sorumlu tutan dayı Şaban Akkaya, yeğeniyle aralarında geçen bir konuşmayı şöyle aktardı: "Benim yeğenim askerdeyken demiş; 'Komutanım iki terörist gördük'. 'Oğlum ateş yapmayın. Onlar yaparsa siz yapın, karşılık verin' demiş. Benim yeğenim şimdi vuruldu. Karşılık vermenin anlamı kaldı mı?"

Yaşanan acıların bir an önce son bulmasını isteyen Şaban Akkaya, "Artık bitsin. Bu analar, kuzular ağlamasın. Ana yok, baba yok bu çocukta. Varsa teyze dayı var. Ne olacak şimdi? Bu insanlar 3-5 gün gelecek. Ondan sonra ne olacak. Oldu mu şimdi bu. Tamam 'vatan sağolsun' diyoruz da analar evlatsız, çocuklar babası kalıyor. Biz şimdi yeğensiz kaldık oldu mu şimdi?"

Şehidin dedesi Ramazan Akkabak ise şehidin 2 kardeşinin daha olduğunu söyledi.

ASKERLERİMİZE SAHİP ÇIKMIYORLAR

Köylü kadınlar sakinleştirmeye çalıştığı şehit erin teyzesi Zeliha Namal ise şöyle feryat etti: "Devlet bizim çocuğumuzu geri versin. Benim çocuğum öksüzdü. Geri versinler. Bizim askerlerimize sahip çıkmıyorlar. Benim kuzum öksüzdü."
<< Önceki Haber Şehidin hikayesi Türkiye'yi ağlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER