'Aile onu orada rezil etmeliydi'

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, şehit ailelerine soruşturma açılmasını eleştirdi. Köse, 'Dolmabahçe mutabakatına imza atan şehit cenazesine katılıyor. Vicdani sorumluluk taşıyorlarsa şehit ailelerinden özür dilemeliler” dedi.

'Aile onu orada rezil etmeliydi'

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, şehit cenazelerindeki feryada soruşturma açanlara tepki gösterdi. Köse, “70 yaşındayım daha önce şehit ailelerinin tutuklandığını görmedim. Ailelere ikinci kez acı yaşatmayın, soruşturmaları durdurun” dedi.

BOMBALARI İTİRAF ETTİLER

Şehit cenazelerindeki yaşanan duygu yoğunluğunu anlatan Köse, şehit aileleriyle diyalog halinde olduklarını söyledi. Devleti yönetenlerin “çözüm sürecinde silah stokladılar, bomba döşediler” itiraflarının şehit ailelerinin yüreğini dağladığını belirten Köse, “Şehit anası, babası, eşi ve çocuğu siyasilere ‘Çok iyi ettiniz, sen büyüksün, devlet adamısın' diyecek hali yok. ‘İyi yaptınız mı?' desin. Aslında şehit cenazelerinde az bile tepki gösteriyor yüreği yanan insanlar. Dolmabahçe mutabakatına imza atan kişi, Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in cenazesine katılıyor. O ailenin o kişiyi orada rezil etmesi gerekirdi” diye konuştu. Köse, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Başbakan yardımcısının “PKK'nın çözüm sürecinde silah depolandığını biliyoruz” sözlerinin akıllardan çıkmadığını dile getirdi.

HEPSİNİN VEBALİ VAR

7 Haziran'dan sonra gelen şehitlerin hepsinde çözüm sürecinde imzası olanların parmağı bulunduğunu belirten Köse, “A'dan Z'ye hepsinde son gelen şehitlerde veballeri ve günahları var. Biz baştan beri çözüm sürecine karşı çıktık. 'Devlet teröristle pazarlık masasına oturmaz. Devlet hiçbir zaman teröre taviz vermez' dememize rağmen bizim sözümüz havada kaldı” dedi. 

İSYANIMIZ TAVİZ VERENLERE

Dağdaki teröristlerin Habur'dan geçişlerinde "barış elçisidir" diye ayaklarına mobil mahkemeler kurulduğunu ileri süren Köse şöyle devam etti:

"Kendilerini dev aynasında gördüler. Emniyet müdürleri 'teröriste ağlamayan insan değil' dedi. Başbakan Yardımcısı onunla gözyaşı dökmedi mi? Bunları alt alta sıralarsak bunların çok büyük vebali var. İşte şehit aileleri bunları gördüğü için tepki gösteriyor. Bu ülkenin birliği bütünlüğü için hep birlikte öleceğiz ama ihaneti gördükçe ondan sonra isyanımız bu ülkeye yönetici adı altında teröristlere taviz veren yöneticileredir. Bu ülke için kanımızın son damlasına kadar mücadele vereceğiz ama teröristle pazarlık edilmeyecek.”

"BİZ MİLLETİ KANDIRDIK" DEYİP ÖZÜR DİLESİNLER

Hamit Köse, “Vicdani sorumluluk taşıyorlarsa kalkıp şehit ailelerinden özür dilemeleri lazım ki ‘biz bu milleti kandırdık' demeleri gerekir” diyerek çözüm sürecindeki bütün aktörlere çağrı yaptı. Türkiye'nin vatan yapılması için Çanakkale'de 253 bin şehit verildiğini söyleyen Köse şöyle konuştu:

“Bu vatan için biz dahi ölmeye hazırız. Ülkeyi yönetenlerin ihanet olduklarını söylüyoruz. İhanet içinde olduklarını görüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde teröristlerle pazarlık masasına oturulmuş mudur? Teröre destek verenler parti kongrelerine çağrılıp alkışlanmış mıdır? Dünyanın hiçbir ülkesinde idama mahkum olan terörist başı 10 maddelik görüşü, düşüncesi Nevruz'da Diyarbakır'da okunurken taviz değil miydi? Bunlar vebal değil miydi? PKK'nın sırtı sıvazlamak değil miydi?”

"TEPKİ VERİYORDUK AMA TUTUKLANMIYORDUK"

“70 yaşındayım şehit yakınlarının verdiği tepki dolayısıyla tutuklandığını görmedim” diyen Köse, şehit ailelerinin daha önceki yıllarda da şehit cenazelerinde tepki verdiklerini ancak herhangi bir soruşturma geçirmediğini söyledi. Cenaze törenlerinde en ön saflarda yer alırken şimdi arkalara atıldıklarını dile getiren Köse, “Şimdi protokol efendileri geldiği için akrabaları dışındaki kişiler cenaze törenlerine alınmıyor. Halk şehidine sahip çıkıyorsa, protokol rahatsız oluyor. Polis duvar örüp ayırıyor halkı” tepkisi gösterdi.

Şehitler üzerinde siyaset yapılmasını sert dille eleştiren Köse, “Bayrağımız üzerinde siyaset yapılmasın. PKK'nın siyasi temsilcileri, ‘5 yıldır pazarlık masasındasınız onu devirdiniz' diyor. Bunları halk biliyor. Şehit ailelerinin ‘İyi ki bizim evladımız şehit oldu mu?' desin. Bunu düşünen varsa Allah onların başına da versin diyorum” ifadesini kullandı.

"ŞEHİTLİK MUTLULUKSA BUYURUN BİRLİKTE TADALIM"

Şehit ailelerin cenazelerdeki feryatlarına tepki gösteren AKP yandaşlarına da seslenen Köse şu çağrıda bulundu: “Kötü söz söyleyenlere misliyle iade ediyoruz. Onların da inşallah başına gelir. ‘Ne mutlu sana ki şehit anasısın, babasısın, şehit eşisin, şehit çocuğusun' diye camilerde şehidin cenazesinin başında tatlı vaatlerde bulunuyorlar. Kardeşim biz bu mutluluğu tatmak istemiyoruz. Eğer bu mutluluksa buyrun hep beraber bu mutluluğu birlikte yaşayalım, tadalım. Biz bunu söylediğimiz zaman 'Sen bunu nasıl söylüyorsun' diye tepki gösteriyorlar. Yahu sen bunun sözüne dayanamıyorsun, ben bunun acısını yaşıyorum."
<< Önceki Haber 'Aile onu orada rezil etmeliydi' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER