Şehit aileleri sessizliğini bozdu!

Çankırı'da yaşayan şehit aileleri ve gaziler, çözüm sürecini değerlendirdi

Şehit aileleri sessizliğini bozdu!

Süreçte hükümetin uyutulduğunu belirten aileler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programında, "Bunlar (PKK) çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar." sözlerine de tepki gösterdi.
        
ŞEHİT BABASI EKŞİ: ÇÖZÜM SÜRECİNDE AVUTULDUK

1998 yılında izin dönüşü birliğine giderken bindiği otobüsün kaza yapması sonucu şehit olan Er Tevfik Ekşi'nin babası Ömer Ekşi, "Çözüm süreci ile ilgili olarak sadece avutulduğumuzu biliyorum. Şimdiye kadar sadece bizi avuttular. PKK denen illet bizleri tuzağa düşürmek için bu durumları yaptı. PKK çözüm sürecinde doğuya silah yığmadan başka hiçbir şey yapmadı." dedi.

ŞEHİT BABASI KAYA: ÇÖZÜM SÜRECİNDE TÜM OYUNLARI OYNAYAN CUMHURBAŞKANI'DIR

2004 yılında Horosan- Erzurum karayolunda askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Astsubay Yüksel Kaya'nın babası Ali Kaya ise "Çözüm sürecinde tüm oyunları oynayan Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde çok yavrularımız toprağa girdi. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Fakat ne yapalım zalim PKK bizleri çok ağlatıyor. Allah onları kahretsin. Bizim çözüm sürecinde bütün çektiklerimizin sebebi Sayın Cumhurbaşkanı'dır." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ GAZİ ASTSUBAY AVCI: İNSANLARIN ZAAFLARI OLUR AMA DEVLETİN ZAAFLARI OLAMAZ

Emekli Gazi Astsubay Muammer Avcı da "Çözüm süreci dediğimiz olaylar başlangıç olarak güzeldi. Devletimizin bu süreçte zaafları oldu. Çözüm sürecinde devlet bir adım attı. Habur faciası dediğimiz olaylar meydana geldi. Teröristlerle çözümün olmayacağını anlamamız gerekiyordu. Hükümetin bazı tedbirleri alması gerekiyordu. Devletin istihbarat kanalı vardır. Devlet gerekli mercilerle konuşur ve karar verir. Devletin yanılması gibi bir şey olmaz. İnsanlar yanılır. İnsanlar yanılgıya düşer ama devlet veya hükümet bunu yapamaz." şeklinde konuştu.

DERNEK BAŞKANI TEKE: BİZLER UYUTULURKEN PKK İÇ SAVAŞ HAZIRLIĞI YAPMIŞ

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke ise PKK'nın çözüm sürecinde birçok silah depolamasına dikkat çekerek şu açıklamada bulundu: "Çözüm süreci boyunca, 'aman süreç bozulmasın' diyerek askere, polise operasyon izninin verilmemesinin sonuçları bugün çok ağır oluyor. MGK ve Bakanlar Kurulu'na sunulan rapora göre PKK, çekiliyoruz dediği dönemde silahlanmaya devam etmiş. Bizler uyutulurken, PKK iç savaş hazırlığı yapmış. Neredeyse Güneydoğu'da evleri silah deposuna çeviren PKK terör örgütü, 80 bin uzun namlulu silahı elinde hazır bulunduruyor. İstihbarat bilgilerine göre PKK'nın bu silahları nerede sakladığı, hangi mahallere yığınak yaptığı, hangi örgüt mensuplarının evinde kaç adet silah olduğu, bu silahların markaları, bombalar, roket atarlar kesinlikle bilinmekte." dedi.

"DEVLET ÇÖZÜM SÜRECİ BOYUNCA GÖZLERİ AÇIK UYUMUŞ"

"Devlet, çözüm süresi boyunca gözleri açık bir şekilde uyumuş" diyen Teke, şöyle devam etti: "Almanya'nın, Irak ve Suriye'de dehşet saçan IŞİD örgütüne karşı kullanılmak üzere Kuzey Irak yönetimine verdiği Milan Tanksavarları'nın 213'ünün bölücü örgüt PKK'nın eline geçtiği ve teröristlerin de bunu Türk ordusuna karşı kullanmaya başladığı bir gerçektir. Özellikle son dönemlerde aşırı bir silahlanma olduğu ve bu silahların önemli bir bölümünün İran sınırında girdiği anlaşıldı. Getirilen silahlar arasında tanksavar, uçaksavar ve roketatarlar bulunduğu anlaşıldı. Genelkurmay'ın saptamalarına göre binin üzerinde roketatar bazı evlerde saklanıyor."

"PKK DÜZENLİ BİR ORDU KONUMUNA GELMİŞ"

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke, "PKK adeta düzenli bir ordu konumuna gelmiş ve Türk askeri ile baş edebilecek durumda. Terör örgütü zırh delici roketatarın yanı sıra tanksavar ve uçaksavar türü ağır silahlara sahip. Eylemlerinde tonlarca güçlendirilmiş el yapımı bomba kullanan örgüt ayrıca Doçka, Kanas, RPG–7 Roketatar, BCK Fişeği, M–16, G–3, Kalaşnikof ile binlerce kilo C3, C4, A4 patlayıcıları da elinde bulunduruyor. PKK'lıların üzerinden helikopter düşüren Zagros silahları çıkıyor." diye konuştu.

"BÖLÜCÜLER BİZİM SİLAHLARIMIZLA BİZİ VURUYOR"


PKK'nın Türkiye'ye karşı kullandığı, Doçka'ların yaklaşık 300'ünün Türkiye'den Suriye'deki muhaliflere gönderilenler silahlar olduğunu ifade eden Teke, açıklamasını şöyle tamamladı: "PKK terör örgütü binlerce ağır silahı, roketatarları, uçaksavarları, bombaları nasıl ve kimlerden temin ediyor? Elbette bu silahların markası ve seri numaraları var. Hangi ülkeye ait olduğu da bellidir. Peki, biz Türk devleti olarak bunun hesabını soramıyor muyuz? O ülkelere karşı elimizde yapabileceğimiz bir şey yok mu? Biz güçlü bir ülkeyiz ya 'one minute' dediğimizde ülkeleri susturuyoruz ya." cihan
<< Önceki Haber Şehit aileleri sessizliğini bozdu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER