Şehit ailelerinin acı feryadı

Yeni hükümet için koalisyon turları sürerken terörün bir anda patlaması ve çözüm sürecinin bitirilmesi kafalarda soru işaretlerine yol açıyor.

Şehit ailelerinin acı feryadı

Şehit Astsubay İsmail Yavuz'un amcası Halil Yavuz, bu durumu şu sözlerle özetliyor: “Ülkeyi, ‘Hükümeti kuramadınız, böyle oldu.' denecek hale getiriyorlar. Menfaat için garibanları kurban seçiyorlar.”

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 25 Temmuz 2015'te terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Jandarma Astsubay Başçavuş İsmail Yavuz'un amcası Halil Yavuz, ülkeyi yönetenlerin kendi menfaatleri için gariban çocuklarını kurban ettiğini söyledi. Gencecik askerlerin politik oyunlara feda edildiğini düşünen Halil Yavuz, tepkisini şu sözlerle dile getiriyor: “Menfaat için garibanları kurban seçiyorlar. Hükümet kurulmasın, seçime gidilsin istiyorlar. Ülkeyi, ‘Hükümeti kurmadınız, bu şehitler böyle oldu.' denecek hale getiriyorlar. Bizim politikayla işimiz yok. Biz yandık, başka anneler, babalar yanmasın. Lanet olsun bu teröre. ‘Sıfır sorun' dediler, her tarafı perişan ettiler. Sınırlarımız delik deşik. Terör mü geliyor, PKK'lı mı geliyor, ne geliyor bilen yok. Hakkımız haram olsun. Şehitlerin hepsi de gariban çocuğu. Onların çocukları askere gidiyor mu?”

Şehidin kayınbabası Habip Çanakkale ise terör saldırılarının seçimlerden sonra başlamasına bir anlam veremediğini söylüyor. Çanakkale, “Her şey bilinçli, planlanmış ve projelenmiş bir şekilde yapılıyor. İşbirliği yapılmış. Bunlar insanları, bankalardan para çekip esir ettiği gibi kendilerine oy vermeye de esir etmeyi düşünüyorlar. Sanmasınlar ki o koltukta devamlı oturacaklar.” diyor. Manisa'nın Salihli ilçesi Kabazlı Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden Habip Çanakkale şunları ifade ediyor: “Hâlâ bu kadar şehit veriliyor, hâlâ toplum olarak da yetkililer olarak da ordumuz da dahil hepimiz seyirciyiz. Toplum ayağa kalksın ve bizi yanlış idare edenleri indirip yerine doğru idareci getirsinler. Teröristler neredeyse memleketi kontrol altına almış, bizim Cumhurbaşkanımız yurtdışında. Bunlar olurken yurtdışında ne işin var? Kiminle ne pazarlık ediyorsun? Tutturmuş, ‘benim dediğim olacak'. İyi de sen doğru yolda değilsin, memleketi doğru yola götürmüyorsun. Bunu görmüyorsun. Hâlâ daha milleti esrar içirmiş, eroin içirmiş gibi oyalıyorsun.”

Şehit babası Mehmet Yavuz da, “İki tane kuzu yetim kaldı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Önlem alınması gerekiyor ama önlem almıyorlar. Ülkeyi yönetenler duyarsız davranıyor. Duyarsız olmasalar bir önlem alırlar, hemen gerekeni yaparlar. Çözüm sürecinde millet ve biz oyalandık.” şeklinde konuşuyor.

TAYİNİ ÇIKMIŞTI, NEDEN GÖNDERMEDİNİZ?

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristlerce şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar'ın (30), Manisa'nın Salihli ilçesi Güneş Mahallesi'ndeki babaevinde acı devam ediyor. Uyar'ın kendisi gibi polis olan eşiyle birlikte tayinlerinin Manisa'ya çıktığı ancak terör hadiseleri sebebiyle ertelendiği ortaya çıkmıştı. Şehidin kayınbabası Burhan Ünalan, “Bu çocukların tayinleri çıkmış, niye göndermemişler, niye tutuyorlar? Ne hakla tuttular? Öldürülmek için bekletildi bunlar. Şüphe içerisindeyim. Biz evlatlarımızı devlete sağlam teslim etmiştik.” diye konuşuyor. Şehit babası Hüseyin Uyar da, “Evladım vatan için feda olsun ama başka babalar, başka yavrular yanmasın. Ben büyüklerimden bunları istiyorum.” şeklinde konuşuyor.

‘ANALAR AĞLAMASIN' DEDİLER TERÖRİSTLERİ GÜÇLENDİRDİLER

Şırnak'ta şehit edilen piyade er Ömer Kağan Kandemir'in babası Ergün Kandemir, çözüm süreciyle ‘analar ağlamasın' denilerek teröristlerin güçlendirildiğini belirtiyor. Denizli'nin Çivril ilçesinde yaşayan Kandemir, “Çözüm sürecinde demek ki çok güçlenmişler. Süreç onların süreci oldu. Çözüm varsa buyursunlar benim oğlumu geri getirsinler.” diyor.

ZAMAN
<< Önceki Haber Şehit ailelerinin acı feryadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER