Şehit annesi oğlunu el açıp dua ederek uğurladı

Şehit annesi oğlunu el açıp dua ederek uğurladı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Özel Harekât polisi 27 yaşındaki Ömer Faruk Sayıl, memleketi Kahramanmaraş'ta gözyaşları arasında defnedildi. Cenaze töreninde eşi Ülkü Sayıl ve annesi Songül Sayıl, ay yıldızlı tabuta sarılarak ağıt yaktı.

Tabutun önünde el açıp dua eden anne Sayıl, "Boncuk gözlüm, annen kurban olsun sana kuzucuğum. Allahım, sana emanet ediyorum, sen emanetime iyi bak. Sen verdin, sen alıyorsun. Ciğerim, kuzum, selvi boylum, annesinin güzeli." diyerek dualar etti. Binlerce kişinin katıldığı törende vatandaşlar, teröre lanet yağdırdı.

Önceki gün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Ömer Faruk Sayıl'ın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından dün akşam Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağıyla Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit polis için Ulucami'de bugün öğle namazını müteakip tören düzenlendi. Törene AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Celalettin Güvenç, İlker Çitil ve Veysi Kaynak, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uza Şahin, Sayıl'ın ailesi, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

İki çocuk babası Sayıl'ın özgeçmişinin okunduğu törende, cami avlusunda bekleyen eşi ve annesi, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Babası Mehmet Abid Sayıl ve erkek kardeşi, tören boyunca kol kola girerek birbirlerini teselli etti. Baygınlık geçiren aile fertlerini, askerî görevliler teskin etmeye çalıştı. Silah arkadaşlarının omuzlarına aldığı tabut, cenaze aracına koyuldu. Binlerce vatandaşın katıldığı törenin ardından, Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

İki kız çocuk babası olan şehit Özel Harekât polisi Ömer Faruk Sayıl'ın görev yerinin Kilis olduğu, bir hafta önce geçici olarak Sur'da terörle mücadele için görevlendirildiği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit annesi oğlunu el açıp dua ederek uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER