Şehit annesi, teröre lanet okudu


Diyarbakır Sur'da 3 Şubat'ta şehit düşen Uzman Çavuş Göksal Cin'in (24) Zonguldak'taki annesi, teröre lanet okudu.

Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, hayırsever bir vatandaşın bağışladığı 3 bin liralık yardım zarfını aileye teslim etti. Şehidin Zonguldak merkez ilçeye bağlı Elvanpazarcık beldesinin Çalca mahallesindeki evine gelen Kızılay yetkilileri ve gönüllü gençler, şehidin annesi Azime Cin'in elini öptü. Şehidin babaŞaban, kardeşleri Şeref ve Zeynep Cin'e de taziye dileklerini yineledi. Ziyarette Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Ziyarette şehitliğin önemini vurgulayan Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, şehit olmanın ve şehit annesi babası olmanın gurur verici bir şey olduğunu kaydetti. Aygün'ün konuşması sırasında baba Şaban Cin, gözyaşı döktü. Aygün, daha sonra zarfta bulunan 3 bin lirayı şehit babası Şaban Cin'e takdim etti.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI

Anne Azime Cin, "Allah rahmet eylesin. En küçüğüm şehit oldu. Allah benden çok sevmiş. 'Ben verdim, ben aldım' dedi. Beni mutlu ettiniz, Allah da sizi mutlu etsin. Allah razı olsun. Ben gördüm acıyı, başka anneler görmesin. Diyecek bir şeyim yok. Yavrum 24 yaşında veda etti. Mekanı Cennet olsun. Benim oğlum çok dürüsttü. Benim oğlumun üstüne diyecek bir şey yoktu. Çok dürüst bir delikanlı idi. İçkisi sigarası yoktu. Sadece ailesi için, kendi yuvasını kurmak için gitti; bu kadarmış. Ne diyeyim" ifadesini kulandı.

MEZARLIKTA AĞIT

Daha sonra köyün yakınındaki mezarlığa giden Kızılay yetkilileri ve şehit ailesi dua etti. Mezarlığa gelen anne Cin, şehit Göksal Cin'e "Yavrum çok sevenin varmış. Yavrum, yiğidim. Mekanın Cennet olsun. Çiçeklerin içinde yat yavrum. Düğün ayların geliyor, ben ne yapayım yavrum? Göksalım duy beni yavrum!" diye seslendi.

Mezar başında ağıtlar yakan anneyi, oğlu Şeref ve kızı Zeynep Cin teselli etmeye çalıştı. Zeynep Cin, annesini teselli ederken, "Kardeşimi her gün görüyorum. Benim yerim çok iyi abla, siz üzülmeyin diyor." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit annesi, teröre lanet okudu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER