Şehit annesi: Yılbaşında geliyorum demiştin, böyle mi gelecektin yavrum


Şırnak'ın Uludere ilçesinde teröristlerce mevziye yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit olan 3 ay önce göreve başlayan Uzman Çavuş Uğur Akyer(24) gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin annesi Asiye Akyer'in, oğlunun tabutuna sarılarak, "Teröre lanet olsun. Yılbaşında geliyorum anne demiştin, böyle mi gelecektin yavrum" diyerek gözyaşlarına boğulması yürekleri dağladı.

Cenaze törenine Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, diğer protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Bartın'ın Kozcağız beldesinde ikamet eden Asiye - İbrahim Akyer çiftinin 3 çocuğundan biri olan Şehit Uzman Çavuş Uğur Akyer için ilk tören evinin önünde düzenlendi. Şehit annesi Asiye Akyer, Şehit Uzman Çavuş Uğur Akyer'in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Ağıtlar yakan acılı anne, "Teröre lanet olsun. Fidan gibi yavruma kıydılar, teröre lanet olsun. Doyamadım yavrum. Sen böyle mi gelecektin annenin yanına yavrum. Sen bana 'yılbaşında geliyorum anne' dedin. Yılbaşını beklemedin yavrum. Yılbaşını beklemeden geldin yavrum." diye ağıtlar yakması yürek burktu.

Şehit Uzman Çavuş'un naaşı ilk olarak Bartın'ın Kozcağız beldesi Şar Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Şehidin annesi, babası ve diğer yakınları tabut başında fenalık geçirdi. Burada helallik alınmasının ardından askerlerin omzundan belde merkezindeki meydana getirildi. Burada da şehidin tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğulan aile güçlükle sakinleştirildi. Şehidin hemşirelik yapan kız kardeşi Dilek Akyer, ağıt yakan yakınlarına, "Ağabeyimin tabutuna vurmayın. Ne olur vurmayın." diye uyardı.

ŞEHİDİN ANNESİ TERÖRE LANET ETTİ

Sağlık ekipleri tarafından muayene edilmesinden sonra tekrar oğlunun tabutu başına gelerek dua eden anne Asiye Akyer, gözyaşları içinde teröre lanet etti. Annenin ağıtları yürekleri dağladı.

Acılı anne Akyer, "Teröre lanet olsun. Fidan gibi yavruma kıydılar, teröre lanet olsun. Doyamadım yavrum. Sen böyle mi gelecektin annenin yanına yavrum. Sen bana 'yılbaşında geliyorum anne' dedin. Yılbaşını beklemedin yavrum. Yılbaşını beklemeden geldin yavrum." diye gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Akyer için öğle namazı sonrası ilk olarak askeri tören düzenlendi. Daha sonra binlerce vatandaşın katılımıyla cenaze namazının ardından Şar Mahallesi'ndeki aile mezarlığında tekbirlerle toprağa verildi.

Uzman Çavuş Uğur Akyer'in sosyal medyadaki son paylaşımında, "Rabb'im çok yorgunum. Bana bütün haberlerin yerini tutacak bir haber gönder. Üzerime bir iyilik ve güzellik kondur." duasında bulunduğu öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit annesi: Yılbaşında geliyorum demiştin, böyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER