Şehit asker ve polislere son görev

Şırnak Akçay’daki izinden dönen askerleri birliğe götürürken teröristlerin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 3 askerden birisi olan şehit Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Şehit asker ve polislere son görev

Cenaze namazına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Namaz için camiye gelen Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel önce şehit ailesinin yanına giderek başsağlığı diledi. Şehidin naaşı, namazın kılınacağı Kocatepe Cami’ne getirildiği sırada ailesi ve namaz için bekleyen vatandaşlar gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından şehit için saf tutuldu. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Namazın ardından ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı’ atıldı. 

Şehidin naaşının top arabasına götürüldüğü sırada bazı vatandaşlar Başbakan Davutoğlu’na ve Genelkurmay Başkanı Özel’e 'Askere ve polise 'vur' emri çıkacak. Beceremiyorsanız biz yapalım' şeklinde bağırdı. 




Şehit cenazesinini top arabasına konulmasının ardından son selamlama yapıldı. Selamlama sırasından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel şehidin babaHaşim Yıldırım’ın elini tuttu. Tören sırasından şehidin yakınları tabuta dokunmak istedi. Törenin ardından şehidin annesi uzun süre Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun omuzlarına vurarak konuştuğu görüldü.

Şehidin cenazesi defnedilmek üzere Ankara’nın Bala ilçesine gönderildi. 




İŞÇİ BABA GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU

Şırnak’da, yol güvenliği aldıkları sırada PKK saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi ise Malatya’da düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Teğmenin cenazesi bugün Helikopter ile Malatya’ya getirildi. Şehir mezarlığına götürülen naaşı, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, şehir mezarlığında bulunan şehitlik de toprağa verildi. Şehit Teğmenin annesi Gafure Tanrıverdi, ”Oğlum Vatana Feda olsun “ diye bağırdı. Şehit asker İbrahim Tanrıverdi’nin inşaat işçiliği yapan babası Hasan Tanrıverdi, güçlükle ayakta dururken, yakınlarından bazıları baygınlık geçirdi.

ŞEHİT POLİSLER ADANA’DAN UĞURLANDI

Adana’da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısında şehit olan polisler İsa İpek ve Serdar Kazar için Adana Valiliği’nde tören düzenlendi. Adli tıp kurumunda otopsileri yapılan şehit polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar’ın cenazeleri tören için Adana Valiliği bahçesine getirildi.

‘KUZUMU GETİRİN BANA, KUZUMU İSTİYORUM’

Şehit polis memuru İsa İpek’in annesi Durdu İpek, “Kuzumu getirin bana kuzumu istiyorum” diye gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesini kadın polisler sakinleştirdi.

Cenazeler araçtan indirildikten sonra meslektaşlarının omuzlarında Türk bayrağına sarılı tabutlar tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin eşi Pınar İpek, gözyaşları arasında sarıldığı tabutu öptü. Şehidin 2 aylık bebeği Asya’yı bir kadın polis kucağına alarak baktı. Şehidin yakınlarının feryatları karşısında kadın polis de gözyaşlarını tutamadı.

Şehit polis memuru Serdar Kazar’ın annesi Hatice Kazar da tabut başına gelerek tabuta sarılıp gözyaşına boğuldu, baygınlık geçirdi. Amcası Yusuf Kazar ise yeğeninin fotoğrafına alnını koyup gözyaşlarına boğuldu.

Dualar okunduktan sonra cenazelerden biri ambulans ile diğeri cenaze aracıya konuldu. İsa ipek cenazesi toprağa verilmek üzere Ceyhan’ın Başörün Köyü’nde Serdar Kazar’ın cenazesi ise Buruk Mezarlığı’na götürüldü.

ŞEHİT KANDEMİR GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ta çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Er Ömer Kağan Kandemir, Denizli'nin Çivril ilçesinde toprağa verildi. Şehidin cenazesi önce Akpınar mahallesi Yakutevler sitesindeki evine getirildi. Burada binlerce kişi şehit Kandemir'e dua okudu. Baba Ergun Kandemir şehidin tabutunu hemen omzuna almaya çalışırken acılı anne Ayşe Kandemir şehidin ağabeyi Harun Kandemir ve bazı yakınları tabuda sarılarak gözyaşı döktü. 

Şehit yakınlarını 112 acil servis görevlileri, askerler ve CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı teskin etmeye çalıştı. Şehit daha sonra top arabasıyla binlerce kişi eşliğinde Çivril Yeni Camii'ne getirildi. İkindi namazı sonrası buradaki cenaze namazına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

Namaz sonrası Denizli Müftüsü Mehmet Aşık'ın vatandaşlara yönelik uzun konuşmasının arasından slogan atmamalarına yönelik uyarıları vatandaşların tepkisine sebep oldu. Namaz sonrası binlerce vatandaş tekbirlerin yanı sıra 'kahrolsun PKK' sloganı attı. Cenaze Çivril Asri Mezarlığa defnedildi.

AJANSLAR
<< Önceki Haber Şehit asker ve polislere son görev Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER