Şehit askere Cemevi'nde tören

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün meydana gelen patlamada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Akdemir'in cenazesi Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Türkmenhacı Mahallesi'nde bulunan Cemevi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit askere Cemevi'nde tören

Nusaybin'de dün meydana gelen patlamada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Akdemir'in cenazesi Mardin'de düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle Diyarbakır'ın Bismil ilçesine gönderildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Bismil'de helikopterden intirildikten sonra karayolu ile Türkmenhacı Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Türkmenhacı Mahallesi'ndeki Cemevi'nde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, Bismil Kaymakamı Tuncay Güle, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞTİ

Törenin yapıldığı Cemevi ve şehidin baba evinin bulunduğu mahalleye çok sayıda Türk bayrağı asılırken, güçlükle ayakta durabilen şehidin eşi Seval Akdemir'in asker selamı verdiği dikkat çekti. Törene şehidin 15 yaşındaki kızı Sevcan, 13 yaşındaki oğlu Yiğitcan ve 2 yaşındaki Hüseyin Mert de katıldı. Şehidin kızı Sevcan'ın babasının kepini elinden bırakmazken, şehidin babası Mehmet Akdemir ise oğluna ait asker şapkasını takıp fotoğrafını öptü. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde görev yapan ve geçici olarak Nusaybin'e görevlendirilen şehit İbrahim Akdemir'in naaşı Cemevi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


DHA
<< Önceki Haber Şehit askere Cemevi'nde tören Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER