Şehit babaya asker selamı

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde dün PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Osman Öz, Yusuf Alsancak ile uzman onbaşı Kadir Genç, Diyarbakır’da düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketlerine uğurlandı. Şehit Uzman Çavuş Öz’ün 14 yaşındaki oğlu Fehmi Öz, babasını asker selamı vererek uğurladı.

Şehit babaya asker selamı

Diyarbakır’ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi’nde dün güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmalar sırasında Jandarma Uzman Çavuşlar Osman Öz, Yusuf Alsancak ve Jandarma Uzman Onbaşı Kader Genç şehit oldu.



Şehit 3 asker için bugün Diyarbakır Asker Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkanlar, şehitlerin silah arkadaşları ile aileleri katıldı.



Şehitlerden Uzman Çavuş Osman Öz’ün eşi Gülden, çocukları 14 yaşındaki Fehmi, 8 yaşındaki Ahmet ile 1 yaşındaki Elif, askerlerin yardımıyla tören alanına getirildi.



Şehit Uzman Çavuş Yusuf Alsancak’ın annesi Gülseren ile babası Ali Alsancak’ı askerler teselli ederken, bekar olan şehit Uzman Onbaşı Kadir Genç’in yakınları da törene katıldı.



Törende Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu söyledi.

Yüzbaşı Çelikkollu, "Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği, demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.



Duaların okunmasının ardından şehitlerin cenazeleri katafalktan alınarak ambulanslara konuldu. Şehit Osman Öz’ün oğlu Fehmi Öz babasının tabutunun geçişi sırasında asker selamı verdi.

Törenin ardından şehit Osman Öz’ün cenazesi Afyonkarahisar’a, Yusuf Alsancak’ın cenazesi Kırıkkale’ye, Kadir Genç’in cenazesi ise Adana’ya gönderildi.
<< Önceki Haber Şehit babaya asker selamı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER