Şehidin son vasiyeti yerine getirildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 29 2016
Paylaş
X Post
DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle ağır yaralanan, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olan 25 yaşındaki Astusay Kıdemli Çavuş Can Çalışkan'ın cenazesi, memleketi Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Can Çalışkan'ın cenazesi, saat 14.30'da Polatlı Çarşı Camii'ne getirildi. Şehitin babası Mustafa Çalışkan, annesi Ayşe Çalışkan, kardeşleri 23 yaşındaki polis memuru Cem ile 29 yaşındaki Ceren ve 31 yaşındaki Reyhan, ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin cenazesi mussala taşına konulduktan sonra, annesi, babası ve kardeşlerinin oturması için sandalye konuldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde aile taziyeleri kabul etti. Şehit Astsubay Can Çalışkan'ın cenazesi, vasiyeti üzerine daha önceden köy olan Kargalı Mahallesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ALANDA BOMBA ARAMASI YAPILDI
Polatlı Çarşı Camii'nde ikindi namazının ardından yapılan cenaze töreni öncesinde cami meydanına güvenlik çemberi oluşturuldu. Polis, alanda bomba araması yaptı ve gazetecileri kimlik kontrolü yaptıktan sonra alana aldı. Cenaze töreninden önce ve sonra kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Şehitim bize hakkını helal et', 'İntikam intikam' sloganları atıldı.
Polatlı'da meydanlar ve evler Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Astsubay Can Çalışkan'ın cenazesini Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu kıldırdı.
Cenaze daha sonra Ankara Caddesi'nde top arabasına konuldu ve kortejle cenaze aracına götürüldü. Kortejin arkasında şehitin annesi Ayşe Çalışkan'ın Korgeneral Metin İyidil koluna girerek eşlik etti. Kalabalık da ellerinde Türk bayrakları ile top arabasına eşlik etti.

'ŞEHİT OLURSAM BENİ KÖYÜME DEFNEDİN'
Akrabaları, şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Can Çalışkan'ın bir ay önce Sur'da mayın patlaması sonucu yaralandığını belirtti. Ankara'da tedavi olan Astsubay Çalışkan'ın, "Arkadaşlarım orada, benim de gitmem gerekiyor. Düşmanla hesabım var" diyerek birliğine döndüğünü söyledi. Şehit Can Çalışkan'ın "Şehit olursam beni köyüme defnedin" dediğini anlatan yakınları, "Şehit olacağını hissetti. Yaralı olarak geldiği halde duramıyordu ve bir an önce birliğine dönmek istiyordu" dedi.
Şehit Astsubay Can Çalışkan'ın cenazesi, daha önceden köy olan Kargalı Mahallesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Elif Eralp Liderliğindeki Sol Parti’ye Ağır Suçlamalar: SPD ve Yeşiller’de Hükümet Bölünmesi2.ABD Yaptırımları Yürürlükte: Türkiye'den Mahan Air'e Kısmi Kısıtlama, Çin Uçuşlara Devam Ediyor3.Piyasada Tarihi Çözülme: Para Piyasası Fonları Bir Haftada Yüzde 21,4 Eridi4.Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Emre Tezmen İddialarına Yalanlama: "Mehmet Şimşek ile Hiçbir Bağı Yok"!5.Berhan Şimşek’ten Mansur Yavaş’a Sert Tepki: "Güneşe Yakın Uçanlar Kanatlarını Yakar"
6.İstifa mı Etti? Ekonomi Yönetiminden Spekülasyon Uyarısı: Şimşek’ten İstifa İddialarına Net Cevap7.Mansur Yavaş’ın Ardından ABB Meclisi’nde İstifa Depremi: 30 Üye CHP’den Ayrıldı8.İmamoğlu'ndan Sert Fon Açıklaması: 'Siyaset Ayağı Olmadan Bu Vurgun Yapılamaz'9.Erdoğan'dan Fon Krizine İlk Tepki: "Sorumluluğu Olan Kim Varsa Hukuk Önünde Hesap Sorulacak"10.Borsada yeni gelişme: 39 yıllık şirkete kayyım atandı

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

Elif Eralp Liderliğindeki Sol Parti’ye Ağır Suçlam...

ABD Yaptırımları Yürürlükte: Türkiye'den Mahan Air...

Piyasada Tarihi Çözülme: Para Piyasası Fonları Bir...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Emre Tezmen İddial...

Berhan Şimşek’ten Mansur Yavaş’a Sert Tepki: "Güne...







