Şehit babası, oğlunun isminin yaşatılmasını istiyor


Şırnak'ta terör örgütü ile girilen çatışma sonrası 20 gün önce şehit olan Sivaslı Özel Harekat Polisi 24 yaşındaki Ömer Güney'in isminin okuduğu okula verilmesi için kampanya başlatıldı. Şehidin babası, oğlunun isminin okuduğu okulda yaşatılmasından mutlu olacağını söyledi.

KAMPANYADA HEDEF 10 BİN İMZA

Sosyal medyada başlatılan imza kampanyasında "Cizre'deki hain saldırıda Şehit olan Ömer Güney'in isminin yaşatılmasını istiyoruz. Şehidimizin isminin mahallesinde bulunan Celal Bayar Ortaokulu'na verilip isminin yaşatılmasını istiyoruz..." talebi yer alıyor. İlk ve Ortaokulu okuduğu Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan Celal Bayar Ortaokulu'nun adının 'Şehit Ömer Güney Ortaokulu' olması için başlatılan kampanyada imza sayısı 4 bin 200'e ulaştı. Kampanyada imza sayısının 10 bine ulaşması bekleniyor.

Şehidin Babası Sami Güney, oğlunun isminin okula verilmesinden memnun olacağını belirterek, "Sosyal medyada arkadaşları, akrabaları böyle bir kampanya başlattı. Yetkililer de belli bir çaba gösterirse iyi olur. Benim temennim de bunun gerçekleşmesi. Bir kamu kurumu da olabilir ama en fazla okuduğu okul olması nedeniyle isminin bu okula verilmesini istiyorum" dedi.

"BU SÜREÇTE ÇOK DESTEK GÖRDÜM"

Şehit babası Güney, cenaze sırasında ve sonrasında Sivaslılardan gördüğü desteğin yanı sıra diğer illerden de şehit aileleri tarafından aranarak acısının paylaşıldığını belirterek, "Bu zamanlarda destek verilmesi önemliydi, çevremizden Sivas'tan ve diğer illerden çok destek oldu" diye konuştu.

İMZALAR MİLLİ EĞİTİM'E SUNULACAK

Şehidin amcası Ercan Güney ise kampanya sonrası Milli Eğitim'i ziyaret ederek toplanan imzaları sunacaklarını ve okuduğu okulda isminin yaşatılması için uğraşacaklarını ifade etti. Güney, İmza sayısının 10 bin olmasını beklediklerini dile getirdi.

ÖĞRENCİLER DE OKULUN İSMİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR

Okulun öğrencileri de okulun isminin 'Şehit Ömer Güney Ortaokulu' olarak değişmesini çok istediklerini belirterek, okullarında okuyarak şehit olan birinin isminin yaşatılması gerektiğini kaydetti.

Sosyal medyada başlatılan imza kampanyasında "Cizre'deki hain saldırıda Şehit olan Ömer Güney'in isminin yaşatılmasını istiyoruz. Şehidimizin isminin mahallesinde bulunan Celal Bayar Ortaokulu'na verilip isminin yaşatılmasını istiyoruz..."talebi yer alıyor. Kampanyada imza sayısının 10 bin arasında olması bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit babası, oğlunun isminin yaşatılmasını istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER