Şehit babasının acı yakarışı...

Afyon’da şehit olan Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘400 milletvekili olsaydı bunlar olmayacaktı’ sözüne atıfta bulunarak, “Kendi kendime şunu düşünüyorum, bu nasıl bir şey ya, nasıl adalet bu?” diye sordu.

Şehit babasının acı yakarışı...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde mayınlı saldırı sonucu şehit olan Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan ile Siirt’te geçtiğimiz ay askeri araca mayınlı saldırı sonucu şehit düşen Bahadır Aydın’ın bulunduğu Bursa Hamitler Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları sel oldu. Yarbayın mezarınnın yanındaki saksıya konulan 3 yıldız dikkatlerden kaçmadı. Afyon’da mühimmat deposu patlaması sırasında şehit olan Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘400 milletvekili olsaydı bunlar olmayacaktı’ sözüne atıfta bulunarak, “Kendi kendime şunu düşünüyorum, bu nasıl bir şey ya, nasıl adalet bu?” diye sordu.


Şehit aileleri ve yakınları, sabah erken saatten itibaren şehitliğe gelerek vatan için verdikleri evlatlarına dua etti. Kabirleri temizleyip, sulayan aileler gözyaşlarını tutamadı. Oğullarını ziyarete gelen şehit Bahadır Aydın’ın babası Muhsin ve annesi Emine de gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun mezarını düzelten ve çiçek eken baba Muhsin Aydın, sık sık elleriyle oğlunun mezar toprağını düzeltti. Şehit yakınlarının yanı sıra vatandaşlar da şehitliği ziyaret ederek dua okudu. 

YARBAYIN MEZARINDA ÜÇ YILDIZ 
7 Eylül tarihinde şehit olan Yarbay İlker Çelikcan’ın mezarının çiçeklerle donatıldığı gözlendi. Şehit Çelikcan’ın kabrindeki bir çiçeğin yanına konulan rütbeleri gösteren üç yıldız dikkat çekti. 2012 yılında Afyon’da mühimmat deposu patlaması sırasında şehit olan 25 askerden Tolga Taştan’ın akrabası Rıza Taştan, üzüntülerini belirterek, “Türkiye’nin halini görüyorsunuz, her gün kötüye gidiyor, Allah yardımcımız olsun.” dedi. 

Gözyaşları içinde şehidin mezarı başında dua eden Şehit Bahadır Aydın’ın komşuları ise, “Mekanları cennet olsun, bizim için toprağa düştüler, şehitlik mertebesi çok büyük, Allah annesine babasına sabırlar versin.” diye konuştu. 

BİZİM İÇİN BAYRAM YOK
2012 yılında şehit olan Uzman Çavuş İlyas Genel’in babası Eyüp Genel de, “Başka acı var mı, bizim için bayram yok, bizim için bayram maryam bitti.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, gelen şehit haberleri ile ailelerin acılarını tekrar tekrar yaşadığını belirterek şunları ifade etti: “Bugün de Kurban Bayramı nedeniyle Garnizon komutanlarımızla beraber bütün şehitlerimizi ziyaret ettik. Fatihalar okuyarak onları yad ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde insanlar bu akan kanın altına ellerini değil gövdelerini koyarak durmasını sağlarlar, böyle acıları inşallah tekrar tekrar yaşamayız.” 

TAŞTAN: YOKSA OY UĞRUNA MI GİDİYOR ÇOCUKLARIMIZ 
Afyon’da mühimmat deposu patlaması sırasında şehit olan Tolga Taştan’ın babası Ali Taştan, yarın bayramı kutlamak için yine oğlunun yanına geleceğini belirtti. Baba Taştan, acısını şu sözlerle dile getirdi: “Ben de isterdim herkes gibi evimde çocuklarımla bayramlaşmayı, kucaklaşmayı, gezmeyi. Ama bizim 3 senedir ne gezmemiz kaldı, ne sarılmamız. Ben şunu sorma istiyorum şu iki ay içinde ne oldu da 125 şehidimiz en az 250 gazimiz var. Bunlardan hiç söz edilmiyor. Türkiye’yi yönetenlere sesleniyorum, bu akan kan ne zaman duracak. Anneler ağlamasın diyorlar da babalar hiç mi ağlamıyor, biz her gün ağlıyoruz. Bunların hesabını kim verecek. Yoksam bir oy uğruna mı gidiyor bizim çocuklarımız. Neden hükümet kurulmadı. İlla 400 milletvekili mi olması lazımdı, sayın Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘400 milletvekili olsaydı bunlar olmayacaktı’ O zaman kendi kendime şunu düşünüyorum, bu nasıl bir şey ya, nasıl adalet bu?”

CİHAN

<< Önceki Haber Şehit babasının acı yakarışı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER