Şehit binbaşının yürek burkan vasiyeti

Art arda gelen acı haberler Türkiye’yi yasa boğdu. Nusaybin’de şehit düşen 5 güvenlik görevlisinden Binbaşı Ahmet Karaman, İstanbul’da annesinin kabrinin yanına defnedildi. Binbaşının daha önce yakınlarına “Ölürsem beni annemin yanına gömün” diye vasiyet ettiği öğrenildi.

Şehit binbaşının yürek burkan vasiyeti

PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek ve kazdıkları hendekleri kapatmak için Mardin’in Nusaybin ilçesinde başlatılan operasyonlar devam ediyor. Önceki gün ilçede teröristlerin, kurdukları bombalı tuzakları infilak ettirmesi sonucu Binbaşı Ahmet Karaman, emniyet amirleri Doğan Sakarya ve Zafer Kurt, Özel Harekât’ta görevli bomba imha uzmanı polisler Salih Taç ve Erkan Başpehlivan şehit oldu. Şehitler, dün Mardin’de düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.


Vasiyeti üzerine annesinin yanına defnedildi


Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı şehidin cenaze tören Pendik Dumankaya Camii’nde yapıldı. Törenin ardından şehit Karaman’ın naaşı, vasiyeti üzerine Tepeören Mezarlığı’ndaki annesi Rukiye Karaman’ın kabrinin yanına defnedildi. Şehit binbaşını kayınpederi Ziver Kaya, damadının daha önce “Ölürsem beni annemin yanına gömün” diye vasiyette bulunduğunu söylemişti.


Eski Cumhurbaşkanı Gül’ün korumasıydı


Nusaybin’de şehit olan Özel Harekât polisi ve bomba imha uzmanı Salih Taç ile Emniyet Amiri Zafer Kurt da dün Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Gölbaşı Şehitliği’nde toprağa verildi. Evli ve 12 yaşında Öykü Yaren adında kız çocuk babası Şehit Taç’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de uzun yıllar yakın korumalığını yaptığı öğrenildi. Şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt’un ise evli ve en küçüğü 4 aylık en büyüğü 8 yaşında üç çocuk sahibi olduğu belirtildi.


Emniyet amirini 10 bin kişi uğurladı


Nusaybin’deki bombalı saldırıda şehit olan Emniyet Amiri Doğan Sakarya (45), Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Evli ve 3 çocuk babası şehidin cenazesi Yörük Mahallesi’ndeki babaevinin önüne gediğinde gözyaşları sel oldu. Cenaze, helallik alınmasının ardından Hamideye Camisi’ne getirildi. Törende şehit Sakarya’nın eşi Habibe, annesi Fatma ve çocukları Rabia, Mehmet Ali ve Abdülhamit Buğra Sakarya (fotoğrafta), tabuta sarılıp öptü.


Kalp krizi geçiren asker şehit oldu


Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde vatanî görevini yapan Piyade er Bayram Barmak, geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu. Şemdinli 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Er Bayram Barmak, önceki gece aniden rahatsızlandı. Helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Barmak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalp krizi sonucu şehit olduğu belirlenen Barmak için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda dün tören düzenlendi. Törene vali, komutanlar ve askerler katıldı. Törenin ardından şehit Barmak’ın cenazesi uçakla memleketi Ordu’ya gönderildi.

YARINA BAKIŞ

<< Önceki Haber Şehit binbaşının yürek burkan vasiyeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER