Şehit Binbaşıyla ilgili çarpıcı detay...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 27 2015
Paylaş
X Post
Tunceli’de dün şehit düşen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in, Kağızman’da görev yaptığı 2009-2011 yıllarında 70 yıllık kan davalı aileleri barıştırarak barış elçisi olduğu ortaya çıktı.

Tunceli’ye bağlı Demirkapı Köyü mevkiinde, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı düzenlenen operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in kara haberi 2009 - 2011 yıllarında görev yaptığı Kars’ın Kağızman ilçesini de yasa boğdu.
70 YILLIK KAN DAVASINI BİTİRDİ
Kağızman İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yapan Şehit Binbaşı Güzel’in 2010 yılında ilçede iki aşiret olan Çengili ve Akören Köyleri arasında 70 yıl devam eden kan davasını bir yıl boyunca uğraşarak barış elçiliği yaparak son buldurduğu belirtildi.
Kağızmanlılar, “İki köy arasında sağlanan barışın ardından Kağızman huzura kavuşmuştu. Birçok sosyal projenin mimarı ve akıl hocası olan Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, ilçenin gelişmesi için çok emek verdi.” dediler.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakan Kara açıkladı: 2025’te altın kaçakçılığı patlamış2.CHP'li Mahmut Tanal: KHK dosyaları yeniden incelenmeli3.Erdoğan’ın diploması yeniden tartışmada: “Prof.” imzası iddiası gündem oldu4.Yetim Akim de, ‘Kimse Yok mu?’ demişti, o şimdi 16 yaşında5.Merkez Bankası rezerv kaybı ortaya çıktı
6.Kartalkaya otel yangını davasında yeni gelişme: 78 kişiye mezar olmuştu7.Gazeteci Alican Uludağ için Ankara'ya sevk kararı8.İsrail basını: Türkiye, çifte vatandaş İsrailli askeri ABD devreye girince serbest bıraktı9.İstanbul Barosu Başkanı Kaboğlu: “Gazeteci Alican Uludağ’ın tutuklanması hukuka aykırı”10.Bakan Gürlek net konuştu: İnfaz düzenlemesi PKK’ya özel olacak, başkaları faydalanamayacak!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hakan Kara açıkladı: 2025’te altın kaçakçılığı pat...

CHP'li Mahmut Tanal: KHK dosyaları yeniden incelen...

Erdoğan’ın diploması yeniden tartışmada: “Prof.” i...

Yetim Akim de, ‘Kimse Yok mu?’ demişti, o şimdi 16...

Merkez Bankası rezerv kaybı ortaya çıktı





