Şehit cenazeleri yürekleri dağladı

25 yaşındaki polis memuru Oğuz Günaydın yeni nişanlanmıştı. 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Süleyman İyikul, Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere karşı yürütülen operasyonlarda görev alıyordu. 37 yaşındaki Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu, 12 yaşında Başak ve 5 yaşında Muhammed Baran isminde 2 çocuk babasıydı.

Şehit cenazeleri yürekleri dağladı

Oğuzhan Günaydın'ın, Bingöl'de görevli olduğu, ancak geçici görevle önce Sur'a, ardından da Nusaybin'e gönderildiği öğrenildi. 4 gün önce Nusaybin'e giden Oğuzhan Günaydın'ın, teröristlerin açtığı ateş sonuçu ağır yaralandığı, daha sonra hastanede şehit olduğu ifade edildi.

2 ay önce nişanlanan Oğuzhan Günaydın'ın, nişan töreninde giydiği takım elbiseyi mezarlığa getiren anne Şenay Günaydın ile teyzesi, tabutun üzerine elbiseyi koyarak ağladı. Bu sırada anne ve teyze sinir krizi geçirerek bayıldı, bunun üzerine anne ve teyzeye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit polis memuru Oğuzhan Günaydın'ın cenazesini Malatya Müftüsü Ümit Çimen kıldırdı.Cenaze namazının ardından ,şehir mezarlığı içinde bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Uzman çavuş 37 yaşındaki Bilal Kurtoğlu, memleketi Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törele toprağa verildi. 12 yaşında Başak ve 5 yaşında Muhammed Baran isminde 2 çocuk babası olan şehit Bilal Kurtoğlu'nun cenazesi, Hatay Havaalanı'ndan alınıp uzun bir araç konvoyu ile Reyhanlı İlçesi'nin Bayır Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. 20 günlük iznin ardından 13 Mart'ta ayrıldığı eve Türk Bayrağı'na sarılı tabutla getirilen şehit uzman çavuş Bilal Kurtoğlu'nun babası Ahmet, annesi Ayşe Kurtoğlu ile eşi Fatma ve çocukları sinir krizi geçirdi.



Ailenin 5'i kız 9 çocuğundan biri olan Bilal Kurtoğlu'nun cenazesi, dua edilip helallik alınmasının ardından tören için Mustafa Şevki Paşa Camii'ne götürüldü. Törene, Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, askeri ve mülki, erkan, şehidin yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.  13 yıllık uzman çavuş olan ve Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde görevliyken geçici görevle gönderildiği Nusaybin'de şehit olan Bilal Kurtoğlu'nun cenazesi, kılınan namazının ardından bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının arkasından yürüyen kalabalık PKK'ya lanet yağdırıp 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.  Şehit uzman çavuş Bilal Kurtoğlu'nun cenazesi, götürüldüğü Asri Mezarlık'taki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

NUSAYBİN'DE ŞEHİT OLAN 3 GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİDLİ. ŞIRNAK'TAN İSE BİR ACI HABER DAHA GELDİ. YEŞİLYURT MAHALLESİNDE ÇIKAN ÇATIŞMADA BİR ASKER ŞEHİT OLDU

Türkiye 3 fidanını daha toprağa verdi, Şırnak'tan ise acı haber daha geldi. Yeşilyurt mahallesinde çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

25 yaşındaki polis memuru Oğuz Günaydın yeni nişanlanmıştı. Malatya'daki ailesi düğün hazırlığı yapıyordu acı haberi geldi.  Bingöl'de görevli olan , ancak geçici görevle önce Sur'a, ardından da Nusaybin'e gönderilen Günaydın, Malatya'yı yasa boğdu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze törenin de,Kürtçe ağıtlar yakıldı. Polis kıyafeti giyen kardeşi Batuhan, tabutun yanında şehitliğe kadar yürüdü Annesi ve teyzesi al bayrağa sarılı tabutunun başında sinir krizi geçirdi. Şehit polis memuru Oğuzhan Günaydın, cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verildi.



32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Süleyman İyikul, Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere karşı yürütülen operasyonlarda görev alıyordu. El yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit düştü. İyikul geride 2 yetim ve gözü yaşlı bir eş bıraktı

37 yaşındaki Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu, memleketi Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törele toprağa verildi. 12 yaşında Başak ve 5 yaşında Muhammed Baran isminde 2 çocuk babası olan şehit, evine son kez tabutla geldi ailesi sinir krizi geçirdi. Şehit uzman çavuş Bilal Kurtoğlu, kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Asri Mezarlık'taki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.


<< Önceki Haber Şehit cenazeleri yürekleri dağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER