Önce ters çevirdiler; sonra ismini yırtıp attılar

Giresun’da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan asker ve sivil 7 kişiden Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi 28 yaşındaki Sema Kara’nın cenazesi, memleketi Erzincan’ın Üzümlü İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Mezarlıktaki defin töreni sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengi önce ters çevirildi sonra ismi yırtıldı.

Önce ters çevirdiler; sonra ismini yırtıp attılar

Giresun’un Alucra İlçesi Tohumluk Köyü kırsalında dün askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Adem Kara’nın 8 ay önce evlendiği eşi Sema Kara’nın cenazesi, bugün askeri uçakla saat 14.30 sıralarında memleketi Erzincan’a getirildi. Eşi Uzman Çavuş Adem Kara’nın da aynı kazada yaralandığı Sema Kara’nın cenazesi, askeri havaalanında Vali Ali Arslantaş, Üçüncü Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgenerel Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı AK Partili Cemalettin Başsoy ve yakınları tarafından karşılandı. 

Sema Kara’nın cenazesi havalimanından karayolu ile 17 kilometre uzaklıktaki Üzümlü İlçesi’nin Fatih Mahallesi’ne götürüldü. Baba evi önünde helallık alındıktan sonra Kara’nın cenazesi Çarşı Camisi’ne getirildi. 

Kızının ölüm haberini aldıktan sonra dün gece hastaneye kaldırılan baba Fahrettin Yeniçeri ambulansla alana getirildi ve sedyede oturarak kızının cenaze namazını kıldı. Annesi Hacer Yeniçeri ise gözyaşlarına hakim olamadı. Fenalık geçiren Fahrettin- Hacer Yeniçeri çiftine sağlık ekipleri müdahale etti. 

Sema Kara’nın kayınpederi Zekeriya ile kayınbiraderi Arif Kara’nın da hazır bulunduğu cenaze namazı, cami avlusuna kalabalık sığmayınca yanındaki alanda kılındı. Cenaze namazının ardından bir süre askerlerin, daha sonra da vatandaşların omuzlara aldığı Sema Kara’nın cenazesi, Üzümlü İlçe Mezarlığı’nda gözyaşları arasında defnedildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ÇELENGİNE TEPKİ

Öte yandan, mezarlıktaki defin töreni sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengi bir grup genç tarafından alınarak uzak bir yere götürüldü ve adının görünmemesi için ters çevirildi. Askerler tarafından geri getirilen çelenk daha sonra yine gençler tarafından ters çevrildi. Bunun üzerine gençlerden biri Kılıçdaroğlu’nun çelenk üzerinde ismini kopararak uzaklaştı.

DHA
<< Önceki Haber Önce ters çevirdiler; sonra ismini yırtıp attılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER