Şehit cenazesinde, din görevlisine 'hükümet propagandası yapıyorsun' tepkisi

Şehit cenazesinde, din görevlisine 'hükümet propagandası yapıyorsun' tepkisi

Dağlıca şehidinin cenaze namazında bir grup 'Burada hükümet propagandası yapılıyor' diyerek, cenaze katılan protokol ve cenaze namazını kıldıran din görevlilerine tepki gösterdi.

Hakkari Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız, memleketi Antalya'nın Manavgat ilçesinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Külliye Camii'ndeki cenaze namazı öncesi kısa süreli arbede yaşandı. Cenaze namazı öncesi bir grup "Hükümet propagandası yapılıyor" diyerek tepki gösterdi. Kalabalık daha sonra hep bir ağızdan 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP' diyerek slogan attı.

Antalya İl Müftüsü Osman Aktan'ın 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP' sloganlarının yükselmesinin ardından "Cenaze namazına geçeceğiz." sözleri üzerine gruptan bazıları, "Hoca sen işine bak. Burası hükümet propaganda yeri değil." diye bağırdı. Bir başkası da "İmamları zorla hükümet sendikasına üye yaptırtıyormuşsun. Yapma!" diyerek çıkıştı. Tepki seslerinin artması üzerine şehidin amcası Mustafa Yıldız, "Allah aşkına cenazede taşkınlık çıkarmayalım." şeklinde anons yaptı. Ardından MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Selim Yurdakul'un araya girmesinin ardından cenaze namazına duruldu.

Şehit cenazesi musalla taşına konduğunda şehidin kız kardeşi Didem Toprak, tabuta sarılarak, "Ağabeyim bizi bırakıp da nereye gidiyorsun. Ağabey bizi bırakıp da gitme. Hadi kalk ağabey, bizi bırakma, kalk, kalk" diyerek gözyaşı döktü. Baba Sadık Yıldız ile anne Gülbahar Çelikel de oğlunun tabutuna sarılarak, "Oğlum biz sana doyamadık. Canım oğlum, biz seni böyle mi karşılayacaktık. Ah benim kuzum. Oğlum oğlum." diyerek fotoğrafını öptü.

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı 5 kilometre taşınarak Kavaklı Mezarlığı'na getirildi. Şehidine son vazifesini yapmaya gelenler yol boyunca tekbir getirdi, dua etti, 'kahrolsun PKK' sloganları atıldı.

Cenaze götürülürken bir grup genç yolda bir kum kamyonu şoförünün aracına Türk bayrağı asmadığı ve müzik dinlediği iddiasıyla direksiyon başından indirmeye çalışarak tartakladı. Çevik Kuvvet ekipleri, kamyon şoförüne yol aralığına kadar refakat ederek bölgeden uzaklaştırdı.

Tekbirler eşliğinde Kavaklı Mezarlığı'na getirilen cenaze dualarla toprağa verildi.
Şehit P. Söz. Er Uğur Yıldız'ın cenazesine Vali Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani, MHP milletvekilleri Ahmet Selim Yurdakul, Tarkan Akıllı ve Mehmet Günal, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve MHP İl Başkanı Adnan Kaya, CHP İl Başkanı Semih Esen, milletvekilleri Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit cenazesinde, din görevlisine 'hükümet propagandası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER