Şehit cenazesine katılan Kılıçdaroğlu: Bu acılara milletimiz tahammül edemiyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'taki mitingini iptal ederek şehit Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel'in Turhal'da düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Osmaniye'nin Amanos Dağları'nda PKK'lı teröristlerle girilen çatışma sonrasından kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel (25) için Tokat'ın Turhal ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Demirel'in yakınları düzenlenen törende gözyaşlarına boğularak sinir krizleri geçirdi.

Şehit uzman çavuş Demirel'in cenazesi Tuhal Devlet Hastanesi morgundan alındıktan aile evine götürülerek helallik alındı. Daha sonra şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Turhal Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Milletvekilleri Celil Göçer ve Coşkun Çakır, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ile askeri ve sivil vatandaş katıldı.

ŞEHİT YAKINI: BU GENÇ FİDANLARI TOPRAĞA DİKENLER UTANSIN

Törende ilk olarak Alevi dedesi tarafından dua yapıldı. Ardından Şehit Demirel için cenaze namazı kılındı. Cenaze töreni sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şehidin babaCemal Demirel'in yanında durdu. Şehit yakınlarından biri genç tepki vererek "400 vekil isteyip bu genç fidanları toprağa dikenler utansın. 400 tane vekil için mi?" diyerek yüksek sesle bağırdı. Arkadaşları öfkeli genci sakinleştirmeye çalıştı.

Cenaze namazının kılınması ve duaların edilmesinin ardından omuzlara alınan şehit Uzman Çavuş Demirel'in cenazesi askeri bando eşliğinde bir süre götürüldükten sonra cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Ayranpınar köyüne götürülerek aile kabristanlığında toprağa verildi.
Şehit Demirel'in yaklaşık bir yıl önce göreve başladığı ve en son Kurban Bayramı'nda ailesinin yanına geldiği, babası tarım emeklisi olan şehit Ufku Demirel'in ailenin 2 oğlundan küçüğü olduğu öğrenildi.

Tokat'ta yapılması planlanan mitingini iptal ederek cenaze törenine katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze töreni sonrasında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Acılı bir gündeyiz. Bugün Tokat'ta mitingimiz vardı.
Şehidimiz nedeniyle mitingimizi iptal ettik. Bu bizim vicdani borcumuz. Allah acılar vermesin başka bu millete. Anne perişan, baba perişan. Bu tür acılara artık milletimiz tahammül edemiyor. Bir an önce barışın ve huzurun bu memlekete gelmesi lazım. Buradan bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim. Emin olun, gelen her şehit cenazesinin arkasından içimizde alevler fışkırıyor. Bu acıları biz de paylaşıyoruz ama sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Umarım başka acılar olmaz. Bu ülkeye barış ve huzur gelir. Beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayabiliriz. Türkiye büyük ve güçlü bir ülke, Türkiye kendi sorunlarını aşabilecek kapasiteye sahip bir ülke. Bütün vatandaşlarımın başı sağolsun. Şehidimiz nur içinde yatsın. Allah rahmet eylesin. Ailesine, yakınlarına, dostlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit cenazesine katılan Kılıçdaroğlu: Bu acılara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER