Şehit Cengiz Topel'in ismi caddeden kaldırılmasına tepki


Bursa'nın Gürsü ilçesinde Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit olan Cengiz Topel Caddesi'nin isminin değiştirilmesine Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu tepki gösterdi.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Gürsü'nün merhum belediye başkanı Cüneyt Yıldız'a bir vefa örneği olarak isminin Gürsu'da bir caddede yaşatılması güzel bir düşünce olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, şunları kaydetti: "O ismi verirken Şehit Cengiz Topel ismini kaldırmaya çalışmak akla mantığa sığacak bir uygulama değildir. Gürsu Meclisi kaş yapayım derken göz çıkarmıştır. Kıbrıs barış harekatında Cengiz Topel'in uçağı isabet almış, paraşütle atlamak zorunda kalmıştır. Yzb.Cengiz Topel'e savaş esiri muamelesi yapılması gerekirken, Rumlar uluslararası yasalara aykırı hareket etmişler ve onu işkence ederek şehit etmişlerdir. Cenazesi Türkiye'nin ısrarlı girişimleri sonucunda ancak 4 gün sonra alınabilmiştir."

Kahramanları ve şehitlerine sahip çıkamayan milletlerin sonunun hüsran olduğunu savunan Selçuk Türkoğlu, "Biz şehit Cengiz Topel'in adının yaşatılması adına bir sivil toplum teşkilatı olarak üzerimize düşeni yapacağız. Eğitim öğretim yılının açılışında Gürsu'da bütün okullarda çocuklarımıza Şehit Cengiz Topel'i anlatan yayınlar hediye edeceğiz. Merhum Belediye Başkanımız Cüneyt Yıldız'ın adı başka bir caddeye verilmeli ve Şehit Cengiz Topel ismine dokunulmamalıdır. Doğru olan budur. Çağrımız; bütün meclis üyelerine ve Gürsu belediye başkanınadır." diye konuştu.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandıktan zaferle çıkan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, 20 Mayıs günü belediye binasında tartıştığı zabıta memuru Fevzi Bekar tarafından tabancayla vurularak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede 26 Mayıs günü hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Cengiz Topel'in ismi caddeden kaldırılmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER