Şehit eğitimcilere ağlatan veda

Ana baba memleket hasretini yüreğine gömüp, bağrına taş basıp eğitim hizmet peşinde koşan, yetiştirdiği güzel ahlaklı öğrencilerle Afrika’da göz dolduran Somali Türk okulunun şehitleri en zor şartlarda bile eğitimden vazgeçmedi.

Şehit eğitimcilere ağlatan veda

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk okulunun servis minibüsüne düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan öğretmen Hıdır Çalka’nın baba evine taziye akını yaşanıyor. Ailenin yakınları ve vatandaşların katılımıyla dün öğle namazının ardından şehit öğretmen için mevlüt okundu. Baba Ahmet Çalka ve kardeşleri metanetini korumaya çalıştı.



Mogadişu’da geçen çarşamba terör saldırısında hayatını kaybeden Hıdır öğretmenin cenazesi, önceki gün İstanbul’da toprağa verildi. Acılı aile, taziyeleri dün Yenibosna’daki Mardin Yalın Köyü Yardımlaşma Derneği’nde kabul etti. Taziyeye yoğun katılım oldu. Taziye için gelenlerden Ahmet Keskin, “Ne mutlu ki Hıdır öğretmen şehit oldu. Keşke hepimiz onun ulaştığı seviyeye ulaşabilsek. Bize düşen bundan sonra şehidimizin emanetlerine sahip çıkmak.” dedi. Somali Kıblenüma Türk Lisesi’nde ise şehit öğretmenler Kemale İsmailova ve Hıdır Çalka için gıyabi cenaze namazı kılındı. Okul yetkililer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler birlikte saf tuttu.




<< Önceki Haber Şehit eğitimcilere ağlatan veda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER