Şehit eşi Leyla Özdemir: Sen gidiyorsun ama oğlun geliyor


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in cenazesi uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirildi.

Eşinin tabutuna sarılan Leyla Özdemir (24), "Sen gidiyorsun ama oğlun geliyor." diyerek ağlayarak birilerini sevindirmeyeceğini söyledi.

Şehit Özdemir'in cenazesi havaalanında Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ile yakınları tarafından karşılandı.

Uçağın beklenmesi esnasında şehidin babası Mehmet Özdemir'in (63) kollarına giren Vali Şahin, cenaze gelene kadar şehidin babası ile kol kola bekledi. Vali Şahin, "Sen şehit babasısın dik durmalısın, metanetli olacağız." diyerek şehit babasını teskin etti.

Uçağın alana inmesinden sonra şehit cenazesinin uçaktan alınmasından sonra eşinin tabutuna sarılan Leyla Özdemir, "Evine hoş geldin canım. Vatan sağolsun, sen gittin yerinde oğlun asker olacak ne mutlu ki bana şehit eşiyim." diyerek dik durmaya çalıştı.

Eşinin fotoğrafını taşıyan askerin elinden aldığı fotoğrafa sarılan acılı eş Leyla Özdemir, yakınları ve görevlilerin kolları arasında güçlükle ayakta durmaya çalıştı.

Kalabalık bir konvoy ile yola çıkan cenaze, Samsun'un Kıranköy Mezarlığı morguna kaldırılmak üzere yola çıktı.
Şehidin cenazesi, yarın İlkadım ilçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki ağabeyinin evinden helallik alındıktan sonra toprağa verilmek üzere memleketi Ordu'nun Akkuş ilçesinin Salman Mahallesinde Elmalık mevkiindeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit eşi Leyla Özdemir: Sen gidiyorsun ama oğlun geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER