Şehit evladının acısına 4 ay dayanabildi

Diyarbakır’da 4 ay önce şehit düşen Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa’nın ailesi acı bir haberle daha sarsıldı. Şehidin babası Yaşar Çiğa, kalbine yenik düştü. Bir süredir hastanede tedavi gören Çiğa, önceki gün vefat etti. Cenaze, askerî yetkililerin katılımıyla toprağa verildi.

Şehit evladının acısına 4 ay dayanabildi

Diyarbakır Sur ilçesinde 27 Ocak’ta PKK’lı teröristlerle güvenlik güçlerinin arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu. Şehitler arasında Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa (33) da bulunuyordu. 2 ay önce Ahsen adında bir kız çocuğu olan Çiğa, Mersin’de toprağa verildi. Binlerce kişinin katılımıyla uğurlanan şehidin emekli öğretmen olan babası Yaşar Çiğa’dan (62) da acı haber geldi.

Şehit babası Yaşar Çiğa yüzbaşı oğlunun cenaze töreninde


Bir süre önce kalp rahatsızlığı geçiren ve Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Yaşar Çiğa, önceki gün sabah saatlerinde vefat etti. Şehit babası Çiğa için dün Muğdat Camii’nde ikindi namazı sonrası tören düzenlendi. Törende, Yaşar Çiğa’nın eşi Ayla Çiğa, kızı Anacan Çiğa ve gelini Nadiye Çiğa ile birlikte kocasının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Önce oğlunu, sonra da eşini kaybetmenin acısıyla yıkılan Ayla Çiğa’yı kadın askerlerle yakınları teselli etmeye çalıştı. Yaşar Çiğa’nın cenazesi, tören sonrası Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. (Yarına Bakış)

ŞEHİT YÜZBAŞIYA VEDA YÜREKLERİ DAĞLAMIŞTI

5 yaşındaki Eylül ve 2 aylık Ahsen babasız kaldı

Şehit olan Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın Kayseri'deki eşi ve kayınpederine, acı haberi silah arkadaşları verdi. Şehit yüzbaşının eşi Nadiye Çiğa'nın 2 ay önce bir kız bebeği dünyaya getirdiği ve adını Ahsen koydukları öğrenildi. Yüzbaşı Çiğa'nın Güneydoğu'ya göreve giderken eşi ve çocuğunu kayınpederinin evine getirdiği kaydedildi. Şehit yüzbaşının Mersin'de yaşayan babası Yaşar ile annesi Ayla Çiğa da acı haberle yıkıldı. Minik Ahsen'in yanı sıra şehitlerden Astsubay Özgür Erdoğan'ın 5 yaşındaki kızı Eylül Ada da babasız kaldı. Eşi Öznur Erdoğan acı haberle fenalık geçirdi.

Törene 2 aylık kızı Ahsen ile katılan şehidin eşi Nadiye Çiğa


Oğlunu son yolcuğuna asker selamıyla uğurlayan anne Ayla Çiğa, "Bir oğlum olsa bir daha asker yaparım" demişti


Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen 5 askerden biriydi Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa..

<< Önceki Haber Şehit evladının acısına 4 ay dayanabildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER