Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu son yolculuğuna uğurlandı


Mardin'in Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu (37), memleketi Hatay'da son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Nusaybin'de şehit olan 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu'nun naaşı, Mardin'de yapılan askeri törenin ardından uçakla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirildi. Oradan cenaze nakil aracıyla baba ocağına götürülen Kurtoğlu'nun naaşı, helallik alındıktan sonra Mustafa Şevki Paşa Camii'ne omuzlarda taşınarak getirildi. Cenaze törenine; Hatay Valisi Ercan Topaca, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 121. Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, şehidin yakınları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin eşi al bayrağa sarılarak gözyaşı döktü. Kızı Başak ise askeri üniforma giydi. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Ahmet Hamit Kurtoğlu'na, Kurmay Albay Erdem Özcan destek oldu. Kılınan cenaze namazının ardından, Türk bayrağının sarılı olduğu tabut, tekbirler eşliğinde cenaze nakil aracına konuldu. Binlerce kişinin katılımıyla Reyhanlı Asri Mezarlığı'na götürülen şehidin naaşı, burada gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Şehit Kurtoğlu'nun, en son 1 aylık iznini kullanmak için ailesinin yanına geldiği, geçen hafta salı günü ise görev yeri Nusaybin'e döndüğü öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu son yolculuğuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER