Şehit kardeşi: Ben senin evini taşıyacaktım, cenazeni mi taşımak nasip olacaktı

Şehit kardeşi: Ben senin evini taşıyacaktım, cenazeni mi taşımak nasip olacaktı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristlerce şehit edilen 30 yaşındaki polis memuru Mehmet Uyar, memleketi Manisa'nın Salihli ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Uyar'ın helallik için Salihli ilçesi Güneş Mahallesi'ndeki baba evine getirilmesi sırasında gözyaşları sel oldu. Şehit Uyar'ın cenaze aracı üzerinde tabutuna sarılan ağıtlar yakan kardeşi Astsubay Murat Uyar, Ümmühan Pınar ve dayısı Şefik Gürdoğan polis ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehidin yakınları cenaze namazı sırasında güçlükle ayakta durdu. Şehidin Astsubay olan kardeşi Murat Uyar'ın cenaze namazından önce ağabeyinin tabutuna sarılarak, "Ben senin evini taşıyacaktım, cenazeni mi taşımak nasip olacaktı." diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Cenaze namazına katılan AKP Milletvekili Uğur Işılak'a cemaat içerisinde bulunan bazı kadınlar da "Sen bizim milletvekilimiz değilsin, sen bizi Meclis'te temsil etmiyorsun." diyerek tepki gösterdi. Tepki gösteren kadınları korumalar sakinleştirirken, Milletvekili Işılak'ta cenaze namazını kılmak için ön safta yerini aldı.

Şehit polis Mehmet Uyar'ın Salihli merkez Hamidiye Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazını Manisa Müftüsü Sinan Cihan kıldırdı. Şehidin cenaze namazına babası Hüseyin Uyar, annesi Meryem Uyar, 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar, Afyonkarahisar'da Astsubay olan kardeşi Murat Uyar, kız kardeşi Ümmühan Pınar, yıkanları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Milletvekilleri Zeynel Balkız, Erkan Akçay, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Uğur Işılak, mesai arkadaşları ve binlerce vatandaş katıldı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde devriye görevi yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar'ın cenazesi önce Salihli'nin Güneş mahallesinde bulunan baba evine getirildi. Şehidin cenazesinin binlerce Salihlili karşıladı. Baba evinde helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi merkez Hamidiye Camii'ne getirildi. Camide şehidin erkek kardeşi Astsubay Murat Uyar kardeşinin tabutuna sarılarak "Ağabeyim melekler yıkasın seni. İki gün daha geç gideydin de beni vursaydılar. Ben senin evini taşıyacaktım, cenazeni mi taşımak nasip olacaktı. Hakkını helal et ağabeyim. Bir tanecik ağabeyim vardı, onu da benden aldılar." diyerek ağıt yaktı.

Şehidin annesi Meryem Uyar ve dayısı Şefik Gündoğan şehit tabutu başında birbirlerine sarılarak ağladılar. Şehidin kız kardeşi Ümmühan Pınar da aağabeyinin tabutuna sarılarak ağıt yaktı. Şehidin 4 aylık hamile eşi olan Nedime Uyar ise kendisi gibi polis olan meslektaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit eşinin sürekli olarak üzerinde 'Hello Mommy' yazılı tişörtü dikkat çekti.

Hamidiye Camiinde ikindi namazına müteakip Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit polis Mehmet Uyar'ın cenazesi dualar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi yüzlerce vatandaşın el sallaması ve alkışlarıyla uğurlanırken, teröre ve terör örgütüne lanet yağdı. Şehit Mehmet Uyar Salihli ilçesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Şehit Uyar'ın tayinin memleketi Salihli'ye çıkmış ve görev yaptığı yer ile ilişiğini 25 Ağustos'ta keseceği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit kardeşi: Ben senin evini taşıyacaktım, cenazeni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER