Şehit madenci eşi, Kimse Yok Mu Derneğine yapılan operasyona tepki gösterdi

Şehit madenci eşi, Kimse Yok Mu Derneğine yapılan operasyona tepki gösterdi

Manisa'da, dün Kimse Yok Mu Derneği'ne polis baskınlarıyla yapılan operasyona, Somalı maden şehidi eşi Zülfe Yıldırım da tepki gösterdi.

Manisa'da, dün eğitim ve hayırsever derneklerine yapılan operasyona içinde Kimse Yok Mu Derneği'ne Soma'da 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 36 yaşındaki şehit madenci İlyas Yıldırım'ım 32 yaşındaki eşi Zülfe Yıldırım yapılan bu operasyonlara tepki gösterdi. Bize Allah razı olsunlar sahip çıktılar diye belirten şehit eşi iki çocuk annesi Yıldırım, "Kimse Yok Mu Derneği bize zor günlerimizde her zaman yanımızda oldular. Yaşanan olaydan sonra, bize ilk önce bir ev aldılar. Daha sonrada içine her türlü mobilya ve beyaz eşyasını alıp, her yerini sağ olsunlar evin içini eşyalarla düzüp hepsini yaptılar." dedi.

Devletin ise kendilerine zor günlerinde hiç bırseyyapmadığını söyleyen Zülfe Yıldırım, "Bize bir maaşımızı bağladılar. Onu da zaten mecbur bağlamaları gerekirdi. Yaşanan o faciada eşim hayatını kaybetti o maaşı da bağlamaları lazımdı. Başka da bir şey yapmadılar. Şimdi tutmuşlar bu hayır sever olan bir derneğe baskınlar, operasyonlar yapıyorlar. Aklım almıyor yanı bu insanlar bizlere nasıl yardım yaparız, ne ihtiyacınız var diye her zaman yanımızda oldular dernek olarak, bizlere sahip çıkıp, kol kanat gerdiler."şeklinde konuştu.

Diğer yandan Kimse Yok Mu Derneği, 13 Mayıs'ta maden faciasında şehit olan 301 kişiden 11'inin ailesine ev alarak bunun yanında ayrıca her eve, 6 bin liralık eşya yerleştirmişti. Evlerin altı tanesi Soma merkezde, üçü ise İzmir Kınık ve ikisi Balıkesir Savaştepe ilçelerinde. Bunla birlikte okumakta olan maden şehit çocuklarına burs temin ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit madenci eşi, Kimse Yok Mu Derneğine yapılan operasyona... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER