Şehit olunca evine yol açıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 17 2016
Paylaş
X Post
Ankara’dan geçici görevle gönderildiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün gece teröristlerce şehit edilen 23 yaşındaki astsubay Mehmet Ali Dinç'in acı haberi Malatya'daki ailesini yasa boğdu.

Malatya’nın kenar semtlerinden Yeşiltepe'de bahçeli tek katlı bir evde oturan Dinç ailesine acı haber bu sabah sağlık görevlileri eşliğinde bildirildi. Yıllar önce Adıyaman'dan göç eden ve eski bir köy korucusu olan baba 50 yaşındaki Ramazan Dinç ile 48 yaşındaki anne Hatice Dinç, acı haberle baygınlık geçirdi.
Ailenin en büyük çocuğu olan şehit astsubay Mehmet Ali Dinç'in, 3'ü kız 5 kardeşi olduğu ve Diyarbakır’a geçici görevle gittiğini ailesine söylemediği öğrenildi.
BELEDİYE YOLU AÇIYOR
3 yıllık astsubay Mehmet Ali Dinç’in şehit olduğu haberinin Malatya'ya ulaşması üzerine, şehidin ailesine ait olan evin patika yolu, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından iş makinaları ile açıldığı gözlendi.
Bekar olan şehit Astsubay Mehmet Ali Dinç’in baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları haberi alır almaz baba Ramazan Dinç’in evinde toplanmaya başladılar. Bu arada şehidin bazı yakınları da astsubay Mehmet Ali Dinç’in cenazesinin adli tıpa gelme ihtimaline karşı kurumda beklemeye başladı.
Şehit astsubayın bugün ikinde namazından sonra düzenlenecek törenle Malatya Şehir Mezarılığındaki şehitlikte toprağa verileceği bildirildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.15 Temmuz Şehidi Albay Sait Ertürk'ün Eşi, TRT Dizisindeki Temsili Eleştirdi; Sosyal Medyadan Tepki Gördü2.Özgür Özel: “Yeni dönem çoktan başladı, otoriterlik Türkiye’nin kaderi değildir”3.Donald Trump: Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan etme fikri hoşuma gidiyor4.Faize fazladan ödenecek 600 milyar lirayla neler yapılabilir?5.İmamoğlu davası sürüyor: 'Susma hakkımı kullanmadım, savunma hakkım elimden alındı'
6.Bild: NATO, Rusya ile savaşa hazırlanıyor7.Otomotiv devi tek bir hata yüzünden 1 milyon aracı geri çağırıyor8.İletişim Başkanlığı her gün 587 asgari ücretlinin bir aylık maaşını harcıyor9.Ankara kulisleri hareketlendi: 2 ayrı ittifak hazırlığı; 3 parti anlaştı, 3 parti masada10.On beş sene sonra anlarsın

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

15 Temmuz Şehidi Albay Sait Ertürk'ün Eşi, TRT Diz...

Özgür Özel: “Yeni dönem çoktan başladı, otoriterli...

Donald Trump: Hürmüz Boğazı'nı ABD toprağı ilan et...

Faize fazladan ödenecek 600 milyar lirayla neler y...

İmamoğlu davası sürüyor: 'Susma hakkımı kullanmadı...







